Szanowni Koledzy
Napisze to w skrócie…. Po pierwsze, Panowie, zawody GP polski są dla wszystkich zawodników, skoro są naciski na nowego trenera przez garstkę zawodników jak widać trener liczy się tylko ze zdaniem kolesi… A może Pan trener też się wybiera?? Wtedy wyjaśniłoby to sprawę…. Panowie kogo obchodzi PTREDATOR – jest to impreza komercyjna nie wpisana w kalendarz PZW, terminy były ustalone w listopadzie i tak mają pozostać. Po co powstała grupa doradcza, skoro nikt nie dyskutował zmiany terminu to samo tyczy się okręgów. Okręgi planują pod to zawody, w tym roku dodatkowo zjazdy okręgowe. Ludzie planują sobie pod kalendarz wakacje, wyjazdy itp. Jak mi wypadnie wesele, to trener też dla mnie zmieni termin?? Miało być dobrze a zaczyna się ustalać wszystko pod garstkę jak to ktoś nazwał ELYTY. Podobno zmiana terminu planowana była ze względu na brak noclegów, że niby jakaś armia amerykańska itp. Pieprzenie – MYDLENIE OCZU. Obdzwoniłem kilka agroturystyk, w promieniu 30 km, wszystko wolne, o czym my mówimy

Panowie czas skończyć z takich zachowanie i arogancją wobec wszystkich zawodników. Panie trenerze, Pana milczenie jest tylko potwierdzeniem że będzie tak jak Pan zarządzi. Nie zgadzamy się z taką arogancją i zmianą terminów !!! Może czas najwyższy aby zawodnicy licznie pisali i protestowali, a nie chowali głowy w piasek. Tak Jasiu, chodzi też o Ciebie, nagle Ci rura zmiękła. Co do Twojego postu – o jakich ty nowinkach piszesz?? Co my tam się jedziemy uczyć ryby łowić?? Poza tym, od nowego roku mają być TEAMY, więc czego ty się nauczysz, co podpatrzysz?? Jak każdy będzie wszystko chował pod poduszkę. Ale to już sam musisz do tego dojść…. Kolejna rzecz, która za niedługo wyjdzie, a mianowicie Mistrzostwa Świata w Rosji. Będąc na targach w Poznaniu dowiedziałem się przypadkiem, że już poniektórzy zawodnicy złożyli trenerowi propozycję, że pojada na takie zawody za własne środki (PZW nie opłaca w tym roku tych zawodów – nasi w Irlandii zajęli miejsce poniżej połowy stawki) Dlaczego znów robi się coś za naszymi plecami?? Kolejna rzecz to powołanie kadry na pstrągi. Spośród zawodników z kadry okazuje się (wiadomość niepotwierdzona) że na pstrągi pojadą 1 lub 2 osoby powołane dodatkowo spoza kadry, to po cholerę nam kadra, skoro i tak znów mówimy o kolesiostwie. Są ludzie, którzy walczą 2 lata o kadrę i okazuje się, że jak się dostaną z góry mają wyjazd z głowy, głównie dotyczy to kolegów Z Warszawy. Ewentualnie mogą pojechać popatrzeć, bo są w kadrze po raz pierwszy, co to za stereotyp?? Już nieraz był powołany zawodnik z 40 czy 50 miejsca i jak widać wyników nie było tak będzie i tym razem. Jawnie ktoś z nas kpi, zero konkretnych zasad startów w MŚ, żadnych eliminacji jak to bywa w innych drużynach na świecie, a jak są to prowizorka na koniec i tak się robi po swojemu. Za chwilę stary w GP polski będą bezcelowe, mam tu na myśli to co pisałem wcześniej – stary za własne środki, może panie trenerze zrobić licytację?? A zdrowy rozsądek nakazuje poinformować wszystkich o aktualnej sytuacji, na razie dobra zmiana jak widać wyjdzie nam niedługo bokiem. Na koniec dodam, że współczuję kolegom, którzy za własne środki wystartują w eliminacjach… Ostatni rok był rokiem normalnym. Obecnie odbijecie się od ściany, starujecie w drużynach, indywidualnie, a na koniec roku powie się wam po prostu „SORRY” jest po nowemu. Może pomysł dobry z rozdzieleniem GP ale zero konkretów, w ogóle się nie rozmawia w okręgach, a to niestety okręgi mają do powiedzenia najwięcej w tej sprawie, choćby zasada eliminacji, organizacji Mistrzostw Okręgu – teraz może będą 2 mistrzostwa, pstrągowe i teamowe.
Beniaminek