Tweety na temat @pzworgpl

Polski Związek Wędkarski

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: zawody spining bugu 2010 Zo PZW biała podlaska krzyczew  (Przeczytany 3530 razy)

mirasqq

• Newbie
  • *
zawody spining bugu 2010 Zo PZW biała podlaska krzyczew
« dnia: October 11, 2010, 16:15:56 PM »
uważam że to jedne z najgorzej rozegranych zawodów!!! organizator po prostu się nie spisał... na odprawie nie powiedziano dokładnie i wszystkich zasad jakie obowiązują(chyba że po zawodach pan wiceprezes sam je sobie wymyślił) ... a było tak..zawody były rozgrywane do godziny 13 z mierzeniem włącznie ponieważ liczyła się długość a nie waga złowionych ryb. Zawodnik przychodzi z kompletem szczupaków o godzinie 12;35 i dowiaduje się wówczas że powinien wygrać ALE o 9.45 też inny zawodnik przyniósł komplet szczupaków i mimo że te szczupaki które były zmierzone później miały ok 600 punktów więcej to przegrywają ... i słyszy powinien pan wiedzieć że takie są zasady... a na odprawie nic o tym nie było wspomniane... mając komplet szczupaków łowił tzw przyłów np okonie a to jest dozwolone więc o co chodzi w takich zawodach??? skoro o 9.45 wiadomo było kto wygrał po co trwały do godziny 13??? to tak samo jak by ktoś złowił suma gdzie przecież można złowić jednego i przyniósł go już po pół godziny od rozpoczęcia.. też by było po zawodach bo wrócił pierwszy z kompletem ryb... ŻENADA a nie zawody... ZO PZW w Białej Podlaskiej pozdrawiam serdecznie... róbcie tak dalej a ludzie będą się śmieli tak jak po tym co żeście zrobili..   chciałbym wiedzić co myślicie o tym koledzy po kiju:)?

bialszczanin

• Jr. Member
  • **
Szanowny młody kolego Mirosławie Hryciuk.
« Odpowiedź #1 dnia: October 16, 2010, 22:32:45 PM »
Otóż zasada była taka, że kto pierwszy przyjdzie z kompletem złowionych
ryb i jakie będą brane pod uwagę  mówił o tym sędzia główny przy odprawie. Jednak chyba
kolega tego nie słyszał i z pewnością chciał poprwić swój wynik łowiąc
do regulaminowego czasu zakończenia zawodów. Gdyby kolega przyszedł 
wcześniej napewno zajął by pierwsze lub drugie miejsce ,albo i trzecie.
Nikt z pozostałych zawodników nie rościł pretensji tylko kolega. Jak wiadomo  na zawodach startowało dużo zawodników. Więc nie ma co się zaperzać, kolega jest jeszcze młodym wędkarzem i sukcesy i możliwości wędkarskie przed kolegą olbrzymie. No cóż mogę jeszcze powiedzieć jeśli towarzyskie zawody koledze nie odpowiadają i to co mówi sędzia, to proszę łowić sobie indywidualnie i nie robić zamieszania. to taka moja koleżeńska rada.                
                                          - z koleżeńskim pozdrowieniem uczestnikk tych zawodów bialszczanin

mirasqq

• Newbie
  • *
zawody spining bugu 2010 Zo PZW biała podlaska krzyczew
« Odpowiedź #2 dnia: October 17, 2010, 13:17:55 PM »
nie mogę się z tym zgodzić bo było wielu zdziwionych uczestników  jesli chodzi o decyzje sedziego. on nic takiego nie mowił ze kto przyjdzie pierwszy z kompletem ten zwycieży... prosze nawet nie pisac ze było inaczej bo sam  pan Osóbka powiedział mi wtedy..  \'\'powinien pan wiedziec ze tak jest na zawodach\'\' i sam nie probował mi wmówić ze o tym mowił wiec prosze nie wciskać  mi kitu... bez urazy ale to było jawne oszukanstwo.. po zawodach zapownałem sie dokladnie z regulaminm zawodow i wiem ze nie ma takiego punktu w regulaminie...

bialszczanin

• Jr. Member
  • **
Kolego!
« Odpowiedź #3 dnia: October 17, 2010, 16:02:43 PM »
Jest taka zasada, że jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia co do źle przeprowadzonych zawodów czy złej organizacji, ma prawo napisać skargę czy zażalenie do Zarządu Okręgu PZW, na złe sędziowanie czy regulamin zawodów. Ponieważ kolega tego nie zrobił, to go dyskwalifikuje w moich oczach jaki również w oczach tak myślę innych wędkarzy, jako mąciciela czy zadymiarza. Ja też patrzę na to i nie widzę wyników z zawodółw które się odbyły. Zoiriętowałem się, że to dlatego nie zostały ogłoszone bo z pewnością  czekano na skargę kolegi. Ta jednak nie wpłynęła wciągu ostatniego tygodnia (wiem to od p. gł. Sędziego zawodów). Uważam że zanim jakiekolwiek pretensje zanosi  się, to najpierw jest instancja o której wyżej wspomniałem a nie na FORUM roztrząsa. Na FORUM nikt kolegi nie wysłucha i nie pomoże. Nie podjął kolega i nie wyczerpał wszystkich możliwości odwołania  które mu przysługują . Jest to nieładnie wszczynać larum. Wygląda na to że kolega jest niepoważnym  i odpowiedzialnym członkiek PZW. To tyle uważam że dość jasno napisałem i podpowiem że jeśli ma się pretensje to należy odrazu je zgłaszać gdzie należy a nie roztrząsać na publicznym FORUM. W przypadku takim jak ten, wypada kolega jako krótko mówiąc - zadymiarz. Myślę że start jeszcze w innych zawodachprzyniesie koledze sukcesy. 
                                                               z wędkarskim pozdrowieniem -wędkarz z Okręgu PZW w B.P.

bialszczanin

• Jr. Member
  • **
Szanowny młody kolego Mirosławie Hryciuk.
« Odpowiedź #4 dnia: October 17, 2010, 22:42:04 PM »

Od: 2010-01-28

17 października 2010 14:02

Jest taka zasada, że jeśli ktoś ma
jakieś zastrzeżenia co do źle przeprowadzonych zawodów czy złej
organizacji, ma prawo napisać skargę czy zażalenie do Zarządu Okręgu
PZW, na złe sędziowanie czy regulamin zawodów. Ponieważ kolega tego nie
zrobił, to go dyskredytuje w moich oczach jaki również w oczach tak
myślę innych wędkarzy, jako mąciciela czy zadymiarza. Ja też patrzę na
to i nie widzę wyników z zawodółw które się odbyły i o których kolego piszesz. Zoiriętowałem się,
że to dlatego nie zostały ogłoszone bo z pewnością  czekano na skargę
kolegi. Ta jednak nie wpłynęła wciągu ostatniego tygodnia (wiem to od p.
 gł. Sędziego zawodów). Uważam że zanim jakiekolwiek pretensje zanosi 
się, to najpierw jest instancja o której wyżej wspomniałem a nie na
FORUM roztrząsa. Na FORUM nikt kolegi nie wysłucha i nie pomoże. Nie
podjął kolega i nie wyczerpał wszystkich możliwości odwołania  które mu
przysługują . Jest to nieładnie wszczynać larum. Wygląda na to że kolega
 jest niepoważnym  i odpowiedzialnym członkiek PZW. To tyle uważam że
dość jasno napisałem i podpowiem że jeśli ma się pretensje to należy
odrazu je zgłaszać gdzie należy a nie roztrząsać na publicznym FORUM. Myślę że najpierw trzeba przemyśleć to co ma się zamiar zrobić a nie działać pochopnie. W
przypadku takim jak ten, wypada kolega jako krótko mówiąc - zadymiarz.
Myślę że start jeszcze w innych zawodachprzyniesie koledze sukcesy. 
                                               z wędkarskim pozdrowieniem -wędkarz z Okręgu PZW w B.P.

Copyright © 2013 Simple Machines All Rights Reserved.