Metody połowu - rady, porady, sprzęt, zanęty, przynęty > Gruntowa

Czy federem 80-120c.w moge zlowic suma

(1/5) > >>

adem:
Witam wszystkich,mam pytanko.Czy federem 80-120c.w moge nastawiac sie w przyszlosci na suma,czy lepiej postarac sie wiekszy sprzet?Jeszcze nie zaczynalem nigdy nastawiac sie na suma,wiec niewiem jak to jest.A jeszcze sprawa kolowrotkow,czy mogo byc typowo karpiowe?

luki0101:
Ja na spinning ustawiony pod okonki wyciągnąłem suma 120 cm ale się namęczyłem. Taki feder to już mocny sprzęt i myślę że można już z tym myśleć o sumie. Ale jeśli chcesz typowe potwory to proponuję coś mocniejszego.

jaro422:
Z takim feedrem możesz się ustawić z wykorzystaniem koszyków zanętowych na leszcze na rzece o średnim uciągu. Sum raczej nie da Ci szans.

gruby0113:
Witam.Popieram ostatnią wypowiedz, jednak mając mocniejszą żyłkę próbować możesz. A kołowrotek karpiowy spisze się dobrze. połamania kija uupsss może lepiej nie kija  lepiej zerwania żyłki

adem:
luki0101Ja na spinning ustawiony pod okonki wyciągnąłem suma 120 cm ale się namęczyłem. Taki feder to już mocny sprzęt i myślę że można już z tym myśleć o sumie. Ale jeśli chcesz typowe potwory to proponuję coś mocniejszego. dzieki kolego,ja tez myslalem oczyms mocniejszyszym,to jest pewne ryzyko, jakiej wielkosci sum chwyci/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej