Sport > Zasady organizacji sportu wędkarskiego
System skandynawski???
(1/1)
bazyl:
Witam
Moje kolo pzw organizuje zawody wędkarstwa podlodowego które mają odbyć się według najnowszych zasad systemem skandynawskim.Czy ktoś coś słyszał o takim systemie i może mi go przybliżyc lub podac adres strony na której znajdę odpowiedź
antoni:
Trudno odpowiedzieć ze wzgledu na brak szcegółow, ale zapewne chodzi i długośc wędki, która w skandynawi, tak jak wszędzie na zawodach wg regulaminów CIPS nie ma okreslonej długosci, a w Polsce zgodnie z przepisami panstwowymi (Ustawa o rybactwie) musi miec minimum 30 cm. Tak więc jesli o to chodzi, to jasne, że u nas nie można organizować zawodów podlodowym wg tzw. norm skandynawskich, tylko wg przepisow polskich.
wedkarz1964:
bazylWitam
Moje kolo pzw organizuje zawody wędkarstwa podlodowego które mają odbyć się według najnowszych zasad systemem skandynawskim.Czy ktoś coś słyszał o takim systemie i może mi go przybliżyc lub podac adres strony na której znajdę odpowiedź
W systemie skandynawskim masz chorągiewki, chyba 2 i zaznaczasz nimi swoje otwory w których łowisz i jeżeli jest przy otworze chorągiewka to nikt inny nie może w nim łowić. Z tego co pamietam to chyba jest zakaz łowienia na blaszki podlodowe, tylko mormyszka i spławek.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej