Metody połowu - rady, porady, sprzęt, zanęty, przynęty > Spławikowa

Żywiec- Wymiary

(1/8) > >>

stahu89:
Witam chciałem zapytać jakie ryby mogę wziąć na żywca na szczupaka. i czy maja one jakieś kąkretne wymiary ochrnne np. okoń, płoć, karaś. Jestem z koła ZG Lubin .PZW Legnica.

robert_ciarka:
Żywą rybę jako przynętę możesz użyć gdy nie jest ona obięta całkowitym zakazem połowu z powodu jej ochrony gatunkowej, nie jest w okresie ochronnym przewidzianym Ustawą lub wyznaczonym przez użytkownika rybackiego, jeśli gatunek posiada narzucony minimalny wymiar ochronny, to musi spełniać i ten wymóg. Wędkarz sam decyduje jaki gatunek ryby użyje na przynętę i jaka będzie długość tej przynęty-ryby o ile spełnia wymienione wcześniej kryteria. Innych ograniczeń nie ma, poza sytuacją gdzie stosowanie żywych lub martwych ryb jako przynętę jest zabronione.

arnie:
przykład: na zasiadkach suma na Odrze stosuja kilogramowe karpie

jaro422:
Nie wiem jak Komisje Egzaminacyjne w Legnicy przeprowadzaja egzaminy na Karte Wędkarską, potem sie gada że po przeciwnej stroni siedzi kłusownik czy mięsiarz a to zwyczajny wędkarz tylko nie ma o niczym pojęcia bo go szanowna Komisja zwyczajnie skasowała za wydanie poświadczenia o przeprowadzniu egzaminu z wynikiem pozytywnym.

stahu89:
mogli byście mi napisac które ryby z jakimi wymiarami moge dawać na zywca z tych trzech okoń,płoć karaś no i moze uklejka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej