Dzieci i młodzież > Przepisy PZW

regulamin

(1/2) > >>

pati11:
Witam. Mam pytanie, syn ma 8 lat i zabieram go często na ryby .Piszecie że może mieć karte ale nie musi do 14 lat. Czy może łowić na swoją wędke czy potrzebne jast jakieś zezwolenie ?

arnie:
Bez dodatkowych opłat możesz mu udostępnić jedną ze swoich wędek. Ty łowisz na jedna i syn na jedną. Jeśli syn zapisałby się do Koła: wykupiłby składkę członkowską i okręgowa to wtedy może wędkować na dwie wędki nie wykluczając twojego wędkowania na dwie wędki.

pati11:
A jeśli wykupie mu pozwolenie to on może łowić od świtu do zmierzchu ? czy w nocy też może . często jeżdże na nocki. Oczywiście o 22-23 to on idzie spać do auta

jurmin:
Więc rozumiem że i dziecku mającemu 6 lat można wykupić legitymacje czlonkowską i ona może łowić pod nadzorem opiekuna mając swój limit, ale mam pytanie bo słyszałem że owe dziecko mając opłaconą składke okręgową np. Katowice to może rownież łowić poza okręgiem bez dodatkowych opłat np. na okręgu Bielsko. I drugie pytanie to ile taka składka dla takiego dziecka wynosi. Z góry dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi.

tomaszokret:
Do PATI11: Możesz zabierać dziecko na nocne zasiadki i niekoniecznie musi ono spać w samochodzie... :-P Może łowić razem z tobą i cieszyć się urokami nocnej zasiadki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej