Nasze PZW > Ogólne
zapytanie do osób z koła FART w Lublinie
(1/1)
tatoswinka:
Witam wszystkich.
Mam pytanie do osób z koła FART Lublin. Grubo ponad 20 lat temu zdawałem egzamin w Waszym kole i otrzymałem kartę wędkarską. W zeszłym roku na jednym z jezior mazurskich miałem drobne zdarzenie z łódką i część sprzętu razem z kartą zanurkowały. Jaka byłaby możliwość zrobienia duplikatu? Z kim się kontaktować? Pozdrawiam.
Robert
citi:
kto wydał kartę? Starosta czy Prezydent? Do nich się udaj po duplikat karty. Sprawdzą czy nie masz zatrzymanych uprawnień przez PSR i wydadzą.
henryk_p:
Kol.tatoswinka Karta Wędkarska jest dokumentem państwowym i wydawana przez Urząd Administracji Państwowej dla danego miejsca zamieszkania a Koła PZW mają tylko uprawnienia do prowadzenia egzaminów i rola ich w tym momencie się kończy.W twoim przypadku tylko Starostwo Powiatowe,Urząd Dzielnicowy może wydać duplikat Karty Wędkarskiej w zależności od miejsca zamieszkania.
anna28:
Proces otrzymania duplikatu karty wędkarskiej może się różnić w zależności od koła PZW, jednak zazwyczaj wymaga on uiszczenia opłaty i przedstawienia odpowiedniej dokumentacji. pamiętaj o tym.