Sport > Zasady organizacji sportu wędkarskiego
ZOSW dyscyplina karpiowa
(1/1)
krzyniucha:
Witam
W 2019 roku opracowany został projekt Zasad Organizacji Sportu Wędkarskiego w dyscyplinie karpiowej. Projekt został rozesłany do konsultacji do wszystkich Okręgów, ale pomyślałem że utworzę tutaj wątek, bo może nie do wszystkich zainteresowanych dotarła ta informacja. Projekt można przeczytać na stronie
http://www.gpximp.pzw.org.pl/cms/25221/zasady_organizacji_sportu_wedkarskiego_pzw_2019
W pliku są wszystkie informacje jak zgłaszać swoje propozycje. Liczę na mądrą i merytoryczną pomoc aby stworzyć te przepisy tak aby nie wymagały corocznych poprawek.
Krzysztof Chwastek GKS ZG PZW
okonek63:
Zawsze miałem miłośników karpia za ludzi skromnych. I proszę zawody tylko 72 godziny i tylko 200 kg zanęty na zespół. A przecież można było tydzień i tonę. Teraz czas na metodę trolingową a co należy się. Dzięki takim pomysłom zaczynam żałować że wyłączenie z użytkowania wody publicznej nie wymaga zgody parlamentu.
henryk_p:
Kol.Krzysztofie przeczytałem regulamin dla karpiarzy /co prawda nie łowię tej ryby inie jestem jej fanem/ale szanuję tych którzy uwielbiają zasiadać na okazy i rywalizować na niwie sportowej, w zasadzie ilość zanęty to chyba lekka przesada i druga sprawa mieszkamy i żyjemy w Polsce posiadamy bardzo bogaty i barwny język polski a ten regulamin naładowany jest nazwami obcojęzycznymi czyż nie można po Polsku a w nawiasie po obcemu nie wszyscy są poliglotami z pozdrowieniami Henryk Pokrzywa
julia563:
Moim zdaniem bardzo fajny projekt i powinni częściej taki organizować, bo to naprawdę fajna sprawa