Czytałeś kolego komunikat? Dla zawodników organizator wyłączył zbiornik od niedzieli poprzedzającej zawody złamany punkt:
5.14. Organizator zawodów szczebla centralnego i międzynarodowego wyłącza łowisko
zawodów spod wędkowania amatorskiego na czas zawodów, a dla zawodników dyscypliny muchowej i spinningowej od poniedziałku poprzedzającego dzień rozpoczęcia
zawodów.
Dla wędkarzy z dalszych krańców Polski to złamanie ważnego punktu.
Jeżeli wszyscy płacimy wpisowe w wysokości ok. 300 zł, to mamy prawo wymagać, a nie tylko dziwić się na co idą pieniądze. Wpisowe wpłacamy na konto okręgu, który jest organizatorem, a ten w przypadku Szczecinka przelewał pieniądze na konto Koła PZW Jesiotr.
Został złamany punkt:
4.2. We wszystkich zawodach sportowych przyjmuje się zasadę wyróżniania zdobywców
1 do 3 miejsca pucharami, a od 1 do 6 miejsca dyplomami w klasyfikacjach i kategoriach.
A jak mówi punkt:
5.3. Organizator zawodów jest w pełni odpowiedzialny za ich prawidłowe i zgodne
z regulaminem przygotowanie, a Główna Komisja Sędziowska zawodów za ich
regulaminowy przebieg.
Jeżeli chodzi o punkty:
4.7. Zwycięzcy rocznej klasyfikacji ogólnej obliczonej za bieżący rok, którzy zajęli miejsca 1-6
w poszczególnych dyscyplinach i kategoriach otrzymują pamiątkowe puchary i dyplomy.
4.8. Wręczenie wyróżnień w klasyfikacjach rocznych, powinno zostać dokonane uroczyście,
stosownie do specyfiki dyscypliny.
, kolega jarekk napisał: "Rok wcześniej zadbano o puchary i dyplomy, pamiętano też o klasyfikacji drużynowej".
Czego tu można nie rozumieć? Rozmawiałem z wędkarzami, którzy tam byli oraz z tymi, którzy jeżdżą po innych zawodach i podzielają zdanie moje i kol. jarekk. Sam myślę o zorganizowaniu kiedyś dużych zawodów i wiem, że wspomniane przez nas zastrzeżenia będą kierowane do organizatora i spychologii tu nie będzie