Tweety na temat @pzworgpl

Polski Związek Wędkarski

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: Zawody eliminacyjne do Spin GPX Polski - uwaga do organizatorów  (Przeczytany 5034 razy)

jarekk

• Sr. Member
  • Jarek Krempa
Zawody eliminacyjne do Spin GPX Polski - uwaga do organizatorów
« dnia: October 11, 2016, 09:34:23 AM »
Po ostatnich zawodach cyklu eliminacji do Spinningowego Gpx Polski 2017 w Szczecinku (PZW Koszalin) zdziwienie wśród zawodników wzbudził fakt, iż mimo fajnej oprawy zawodów, sprawnej organizacji i sporej ilości nagród od sponsorów, nikt nawet nie wspomniał o zwycięzcy cyklu. Rok wcześniej zadbano o puchary i dyplomy, pamiętano też o klasyfikacji drużynowej. W Szczecinku wyróżniono jedynie 3 pierwsze miejsca zawodów bieżących. W ocenie zawodników była to wpadka organizacyjna.
« Ostatnia zmiana: October 11, 2016, 09:39:41 AM wysłana przez jarekk »

Tomasz Nowak

• Jr. Member
  • **
Odp: Zawody eliminacyjne do Spin GPX Polski - uwaga do organizatorów
« Odpowiedź #1 dnia: October 25, 2016, 19:25:40 PM »
Oj była to wpadka. Czytałem wielokrotnie regulmin sportu kwalifikowanego PZW i znalazłem tam takie oto zapisy:
4.2. We wszystkich zawodach sportowych przyjmuje się zasadę wyróżniania zdobywców
1 do 3 miejsca pucharami, a od 1 do 6 miejsca dyplomami w klasyfikacjach i kategoriach.
4.7. Zwycięzcy rocznej klasyfikacji ogólnej obliczonej za bieżący rok, którzy zajęli miejsca 1-6
w poszczególnych dyscyplinach i kategoriach otrzymują pamiątkowe puchary i dyplomy.
4.8. Wręczenie wyróżnień w klasyfikacjach rocznych, powinno zostać dokonane uroczyście,
stosownie do specyfiki dyscypliny.
5.3. Organizator zawodów jest w pełni odpowiedzialny za ich prawidłowe i zgodne
z regulaminem przygotowanie, a Główna Komisja Sędziowska zawodów za ich
regulaminowy przebieg.
5.14. Organizator zawodów szczebla centralnego i międzynarodowego wyłącza łowisko
zawodów spod wędkowania amatorskiego na czas zawodów, a dla zawodników dyscypliny muchowej i spinningowej od poniedziałku poprzedzającego dzień rozpoczęcia
zawodów.

Najprawdopodobniej nie wróciłem jeszcze do wielu innych, ale tu już widać wpadkę.
Moim zdaniem Malbork wypadł najlepiej.
Nie podoba mi się również losowanie tak dużej ilości nagród. Starczyłyby spokojnie na klasyfikację drużynową, największego okonia i szczupaka i na końcu ewentualne losowanie.
Kto nie wszedł do pierwszej ligi, to na tego czeka to samo miejsce w przyszłym roku ;)
Pozdrawiam.

weteran

• Sr. Member
« Odpowiedź #2 dnia: October 26, 2016, 10:24:31 AM »
Nie bardzo rozumiem do kogo macie pretensje ? Bo wg mnie gospodarze tych zawodów spisali się świetnie jako organizatorzy ostatniej eliminacji GP . Podsumowanie całego cyklu GP należało chyba do kogo innego ?

Tomasz Nowak

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: October 26, 2016, 12:54:45 PM »
Czytałeś kolego komunikat? Dla zawodników organizator wyłączył zbiornik od niedzieli poprzedzającej zawody złamany punkt:

5.14. Organizator zawodów szczebla centralnego i międzynarodowego wyłącza łowisko
zawodów spod wędkowania amatorskiego na czas zawodów, a dla zawodników dyscypliny muchowej i spinningowej od poniedziałku poprzedzającego dzień rozpoczęcia
zawodów.

Dla wędkarzy z dalszych krańców Polski to złamanie ważnego punktu.

Jeżeli wszyscy płacimy wpisowe w wysokości ok. 300 zł, to mamy prawo wymagać, a nie tylko dziwić się na co idą pieniądze. Wpisowe wpłacamy na konto okręgu, który jest organizatorem, a ten w przypadku Szczecinka przelewał pieniądze na konto Koła PZW Jesiotr.
Został złamany punkt:

4.2. We wszystkich zawodach sportowych przyjmuje się zasadę wyróżniania zdobywców
1 do 3 miejsca pucharami, a od 1 do 6 miejsca dyplomami w klasyfikacjach i kategoriach.

A jak mówi punkt:

5.3. Organizator zawodów jest w pełni odpowiedzialny za ich prawidłowe i zgodne
z regulaminem przygotowanie, a Główna Komisja Sędziowska zawodów za ich
regulaminowy przebieg.

Jeżeli chodzi o punkty:

4.7. Zwycięzcy rocznej klasyfikacji ogólnej obliczonej za bieżący rok, którzy zajęli miejsca 1-6
w poszczególnych dyscyplinach i kategoriach otrzymują pamiątkowe puchary i dyplomy.
4.8. Wręczenie wyróżnień w klasyfikacjach rocznych, powinno zostać dokonane uroczyście,
stosownie do specyfiki dyscypliny.

, kolega jarekk napisał: "Rok wcześniej zadbano o puchary i dyplomy, pamiętano też o klasyfikacji drużynowej".

Czego tu można nie rozumieć? Rozmawiałem z wędkarzami, którzy tam byli oraz z tymi, którzy jeżdżą po innych zawodach i podzielają zdanie moje i kol. jarekk. Sam myślę o zorganizowaniu kiedyś dużych zawodów i wiem, że wspomniane przez nas zastrzeżenia będą kierowane do organizatora i spychologii tu nie będzie ;)

Copyright © 2013 Simple Machines All Rights Reserved.