Tweety na temat @pzworgpl

Polski Związek Wędkarski

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: e zezwolenie a obowiązek złożenia rejestru połowów  (Przeczytany 44410 razy)

fungal

• Newbie
  • *
e zezwolenie a obowiązek złożenia rejestru połowów
« dnia: January 29, 2021, 10:30:30 AM »
Aby nie fatygować się osobiście z przyjazdem do koła w celu opłacenia składki za rok 2021 zdecydowałem się wnieść opłatę roczną za pomocą e-zezwolenia. Wszystko w porządku, opłaciłem składki i wydrukowałem rejestr na nowy rok.

Niestety po chwili naszła mnie myśl - co z obowiązkiem złożenia rejestru za rok 2020. Rozumiem że i tak muszę pojawić się w kole aby złożyć osobiście rejestr?

W takim wypadku moje pytanie: po co są w ogóle te opłaty roczne składek skoro 'tak czy siak' trzeba do koła przyjechać tylko po to aby złożyć papierowy rejestr za zeszły rok?

dark1s

• Newbie
  • *
Odp: e zezwolenie a obowiązek złożenia rejestru połowów
« Odpowiedź #1 dnia: February 18, 2021, 10:48:56 AM »
Po to aby opłacić składkę na spokojnie internetowo, a jadąc kiedyś w wolnej chwili koło Koła podrzucić na szybkiego rejestry. W dodatku nikt nie zmusza do opłacenia składek internetowo, można w Kole.

Także odpowiedź: ponieważ niektórzy chętnie skorzystają z opłat internetowych, więc można to zaliczyć do rozszerzenia możliwości.

wojtas3333

• Newbie
  • *
Odp: e zezwolenie a obowiązek złożenia rejestru połowów
« Odpowiedź #2 dnia: February 24, 2021, 09:08:13 AM »
E-składki to bardzo fajna rzecz.
 W przypadku ZO KIELCE niestety jest to totalna kpina.
 Wydruk e-zezwolenia nijak się ma do postanowień RAPR Kielce 2021. Mimo wielokrotnych monitów i wskazówek jak rozwiązać problem już 3 razy otrzymałem powielone zezwolenie z 2020 roku. Nikt nad tym nie panuje. Czy naprawdę konieczne jest publiczne medialne zruganie ZO Kielce ?

Copyright © 2013 Simple Machines All Rights Reserved.