Nasze PZW > Przepisy PZW

Przeprawa pontonem sprzętu wędkarskiego na stanowisko

(1/1)

mrusinek15wppl:
Mam pytanie, łowię na zbiorniku zaporowym a na moje stanowisko jest jedynie dojście prywatnym polem , obecnie właściciel pola postawił zakaz wejścia na teren prywatny. Czy mimo zakazu używania na tym zbiorniku środków pływających w celach wędkarskich mogę przeprawić się pontonem na stanowisko. Nie ma na tej wodzie zakazu pływania dla kajaków czy innych środków pływajacych rekraacyjnie. W moim mniemaniu tak ponieważ nie łowię ze środka pływającego ryb ale nie mam pewności?

ppiotr:
Właśnie tak wygląda życie wędkarza w Polsce. Wykupisz zezwolenie, spakujesz się z nadzieją na odpoczynek z wędką, jedziesz, a tu "TEREN PRYWATNY-ZAKAZ WSTĘPU". Coraz więcej wód publicznych właśnie tak wygląda. PZW ma to w d...., tłumaczą się "my zarządzamy gospodarką rybacką' --- a ty wędkarzu radź sobie sam.

Jęsli na zbiorniku wodnym jest zakaz wędkowania ze środków pływających, a nie ma zakazu pływania tymi środkami, to można przepłynąć z wędkami i łowić na drugim brzegu.

osamark:
Prawo jest po stronie właściciela terenu. Niby czemu ma pozwolić "zadeptywać" swoją własność ?
PZW nie ma tu nic do gadania. Można wystąpić do "Gminy" o ustanowienie dostępu do wody publicznej, jeśli takiego nie ma.
Na wodach publicznych można pływać dowolnymi "środkami" i przewozić na nich dowolne rzeczy w tym sprzęt wędkarski.

anna28:
Niestety tak jak piszą wyżej, prawo jest po stronie właściciela a jest jak jest w tej Polsce

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej