Dzieci i młodzież > Ogólne

Gdzie są kontrolerzy?

(1/1)

tomjas78:
Chciałbym się spytac o paragraf 9 RAPR.
1) Organizacje, które mają prawo kontrolowania wędkarzy .
   Z wymienionych organizacji widziałem tylko 2 tj. Policję i PSR.Z czego PSR kilka razy do roku wychodzi , a policja ma wiele innych spraw na głowie , a nie wędkarzy. Gdzie są pozostałe i co robią? tyle tego jest a nad wodami cisza.
2) Jak wstąpic do np. Społecznej Strazy Rybackiej???  Chętnie sam bym po kontrolował co po niektórych wędkarzy łamiących prawo. Kiedyś próbowałem w naszym kole i za każdym razem odmawiano mi, bo nie zgadzano się z moim podejściem do sprawy i z moją determinacją. Mówili "kontroler musi byc elastyczny\'
3) Czy ktoś rozlicza istniejące instytucje podlegające bezpośrednio PZW???, bo skoro istnieją to muszą byc finansowane do prowadzenia swojej działalności.

arnie:
tomjas78
<br />2) Jak wstąpic do np. Społecznej Strazy Rybackiej???  Chętnie sam bym po kontrolował co po niektórych wędkarzy łamiących prawo. Kiedyś próbowałem w naszym kole i za każdym razem odmawiano mi, bo nie zgadzano się z moim podejściem do sprawy i z moją determinacją. Mówili "kontroler musi być elastyczny.

Na pewno SSR rybacka nie może działaś w pojedynkę. Więc na patrol będziesz musiał iść z kimś. Są rozporządzenia które regulują jej pracę i określają zakres uprawnień. A żeby wstąpić do SSR powinieneś zgłosić się do którejś z Grup działających w Twoim Okręgu. Jeżeli w Kole nie chcą Ciebie przyjąć - nie znam przyczyn, ale spróbuj dogadać się z inną Grupą działająca przy innym Kole lub spytaj w Okregu by dali Ci namiary takie.

tomjas78:
arnietomjas78
<br /><br />2) Jak wstąpic do np. Społecznej Strazy Rybackiej???  Chętnie sam bym po kontrolował co po niektórych wędkarzy łamiących prawo. Kiedyś próbowałem w naszym kole i za każdym razem odmawiano mi, bo nie zgadzano się z moim podejściem do sprawy i z moją determinacją. Mówili "kontroler musi być elastyczny.
<br />
<br />
<br />Na pewno SSR rybacka nie może działaś w pojedynkę. Więc na patrol będziesz musiał iść z kimś. Są rozporządzenia które regulują jej pracę i określają zakres uprawnień. A żeby wstąpić do SSR powinieneś zgłosić się do którejś z Grup działających w Twoim Okręgu. Jeżeli w Kole nie chcą Ciebie przyjąć - nie znam przyczyn, ale spróbuj dogadać się z inną Grupą działająca przy innym Kole lub spytaj w Okregu by dali Ci namiary takie.

W kole próbowałem i powiedziano mi , że mam za drastyczne poglądy wobec kłusoli. Kontroler musi byc elastyczny. Czyli co musi robic , każdy  wie . nie warczec na swoich

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej