Metody połowu - rady, porady, sprzęt, zanęty, przynęty > Gruntowa

[feeder] przypony do metody

(1/1)

elcan:
Witajcie!

Czy macie jakieś sprawdzone przypony z plecionki do metody (gotowce) z gumką do pelletu ?
Szukam i widzę, że jest tego mało. Nie chce mi się bawić w wiercenie kulek, a gumeczka jest Plug&Play hehe.
Zapytanie nie obejmuje gotowców od Jaxon (beznadziejne, haki się prostują).

Domyślam się że 90% opinii będzie, że najlepsze to samodzielnie związane :)

piotr339:
Ale czy warto marnować kasę na gitiwce. Jest tyle przykładów własnoręcznie robionych przyponów.

bstr:
I jakie ostatecznie kupiłeś? Bo też potrzebuję.

pablo35:

--- Cytat: bstr w September 08, 2019, 11:31:53 AM ---

--- Koniec cytatu ---

Proponuję sprawdzić jeszcze w jakimś sklepie specjalizującym się w sprzedaży sprzętu i akcesoriów z przeznaczeniem do wędkarzy. Z doświadczenia wiem, że nie powinno być z tym większego problemu, większej trudności. Tak jak wspomnialem, szukaj w sklepach. Odsyłam jeszcze pod niniejszego linka.

elcan:

--- Cytat: pablo35 w September 09, 2019, 11:41:36 AM ---

--- Cytat: bstr w September 08, 2019, 11:31:53 AM ---

--- Koniec cytatu ---

Proponuję sprawdzić jeszcze w jakimś sklepie specjalizującym się w sprzedaży sprzętu i akcesoriów z przeznaczeniem do wędkarzy. Z doświadczenia wiem, że nie powinno być z tym większego problemu, większej trudności. Tak jak wspomnialem, szukaj w sklepach. Odsyłam jeszcze pod niniejszego linka.

--- Koniec cytatu ---

Hehe trochę czasu mnie nie było. W międzyczasie przerobiłem wiercenie, przewlekanie igłą i nadziewanie na bagnet.
Z gotowców najlepiej sprawdziły mi się Mikado. Nie najgorszej wytrzymałości haki i dobra plecionka Nihonto. Zazwyczaj jeśli coś strzeli to żyłka główna (jak podajnik poleci w haszcze) lub sporadycznie plecionka przyponu (jeśli z lenistwa wyeksploatuję przypon do totalnej utraty koloru plecionki. Straciłem tak może jeden haczyk).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej