Metody połowu - rady, porady, sprzęt, zanęty, przynęty > Spławikowa

jaka wędka na początek

(1/2) > >>

zaq1:
witam jestem wędkarzem od niedawna. moja ulubiona metoda to MUCHA,ale chciałbym spróbować metody spławikowej.prosiłbym starszych i doświadczonych kolegów wędkarzy o kilka najwarzniejszych porad na temat jaki sprzęt.oczywiście sprzęt za rozsądne pieniądze.łowisko na którym mam zamiar spróbować swoich sił to niewielkie jezioro i stawy.chętnie przeczytam wasze teksty na ten temat.z góry dzięki i życzę sukcesów na łowiskach

arnie:
W zalezności jaka metoda Ci podpasuje to proponuje zacząć od bata lub delikatnej odległościówki (w zalezności od warunków na łowisku). Bat 7-8m, lub odległościówka z waglerkiem np 3+2g. Kwestie budowy zestawów najlepiej poszukac na innych forach tematycznych bo jest wiele wariantów i rozwiązań.

tomjas78:
A na rzekę oczywiście polecam " bolonkę ". 5-6 m z kołowrotkiem . O zestawach jak kolega napisał wyżej , wiadomości należy szukać na specjalistycznych forach . Powodzenia

zaq1:
dziękuje za podpowiedzi poszukamy poczytamy a poźniej na ryby powodzenia i dla WAS 

michal97:
Najlepszy będzie bat jak powiedzial kolega arnie. Co do długości to wg własnych upodobań.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej