Witam
Już dawno byłem na tak dobrze zorganizowanych zawodach GPx. Organizator czyli Okręg PZW w Elblągu zasługuje na największe uznanie za te zawody. Dlaczego? Ja mam kilka powodów:
- osoby zajmujące się organizacją zawodów to konkretni, życzliwi, znający się na rzeczy ludzie, po prostu "normalni", nie cwaniakujący, rozumiejący zawodników. To jedne z bardzo nielicznych zawodów GPx od kilku lat, na których nie czułem się wydymany.
- zawodnicy zostali zarówno przywitani jak i pożegnani z największymi honorami przez organizatorów jak i miejscowe władze.
- okazuje się że opłatę startową (280pln) można wykorzystać w taki sposób, żeby wszyscy (organizator i zawodnicy ) byli zadowoleni. Posiłki, nagrody, integracyjne ognisko, odpowiednia ilość sędziów - jednak można.
- łowisko bez zastrzeżeń. Ryb sporo o czym świadczą wyniki (około 70 szczupaków i zaledwie kilka zer w sektorze). Profesjonalni, znający się na rzeczy sędziowie sektorowi i miarowi. Łowisko nie dość że wyłączone z amatorskiego wędkowania w czasie zawodów, to jeszcze zamknięte dla wszelkich jednostek pływających.
Nie przypominam sobie tak bezproblemowych zawodów jak te.
Szkoda tylko że w przyszłym roku podobno Pucharu Nogatu nie będzie. Ja mam nadzieję że jednak coś się zmieni i znowu, może trochę później na przykład w październiku spotkamy się na Nogacie i zawody znowu będą prowadzić te same osoby, którym bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie.