Tweety na temat @pzworgpl

Polski Związek Wędkarski

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: Zawody spinningowe GPx Puchar Nogatu 2016  (Przeczytany 4020 razy)

darek_zgnilec

• Full Member
Zawody spinningowe GPx Puchar Nogatu 2016
« dnia: October 05, 2016, 21:21:50 PM »
Witam
Już dawno byłem na tak dobrze zorganizowanych zawodach GPx. Organizator czyli  Okręg PZW w Elblągu zasługuje na największe uznanie za te zawody. Dlaczego? Ja mam kilka powodów:
- osoby zajmujące się organizacją zawodów to konkretni, życzliwi, znający się na rzeczy ludzie, po prostu "normalni", nie cwaniakujący, rozumiejący zawodników. To jedne z bardzo nielicznych zawodów GPx od kilku lat, na których nie czułem się wydymany.
- zawodnicy zostali zarówno przywitani jak i pożegnani z największymi honorami  przez organizatorów jak i miejscowe władze.
- okazuje się że opłatę startową (280pln) można wykorzystać w taki sposób, żeby wszyscy (organizator i zawodnicy ) byli zadowoleni. Posiłki, nagrody, integracyjne ognisko, odpowiednia ilość sędziów - jednak można.
- łowisko bez zastrzeżeń. Ryb sporo o czym świadczą wyniki (około 70 szczupaków i zaledwie kilka zer w sektorze). Profesjonalni, znający się na rzeczy sędziowie sektorowi i miarowi. Łowisko nie dość że wyłączone z amatorskiego wędkowania w czasie zawodów, to jeszcze zamknięte dla wszelkich jednostek pływających.
Nie przypominam sobie tak bezproblemowych zawodów jak te.
Szkoda tylko że w przyszłym roku podobno Pucharu Nogatu nie będzie. Ja mam nadzieję że jednak coś się zmieni i znowu, może trochę później na przykład w październiku spotkamy się na Nogacie i zawody znowu będą prowadzić te same osoby, którym bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie.

jarekk

• Sr. Member
  • Jarek Krempa
Odp: Zawody spinningowe GPx Puchar Nogatu 2016
« Odpowiedź #1 dnia: October 11, 2016, 09:01:29 AM »
Dobrze, gdy w na forach dyskusyjnych obok powszechnego narzekania na wszystko i wszystkich pojawiają się pochwały  :) Również podczas zawodów eliminacyjnych zawody na Nogacie wyróżniały się sprawnością organizacyjną i zbierały bardzo pochlebne opinie. Tak banalny, prosty organizacyjnie i tani pomysł jak ognisko z kiełbaskami okazał się przebojem i jest bardzo pozytywnie wspominany przez uczestników. Do tego profesjonalne sędziowanie, sprawna odprawa, zamknięcie wody dla żeglugi ...Elbląg może być wzorem. Jedynym mankamentem zawodów eliminacyjnych było podniesienie wymiaru ochronnego okonia do 20 cm. Przerzucano dziesiątki "osiemnastaków", wiele osób zerowało. To było zupełnie niepotrzebne.

Tomasz Nowak

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: October 25, 2016, 19:31:46 PM »
Podzielam zdanie kol. jarekk. Oprawa zawodów, to była faktycznie uroczystość a integracja w formie ogniska na pierwszych zawodach eliminacyjnych super pomysł.

aras_as

• Sr. Member
« Odpowiedź #3 dnia: October 25, 2016, 20:56:37 PM »
Darku, prawie wszystko co napisałeś by się zgadzało, chciałbym jednak wyjaśnić Tobie i innym "chwalącym" organizatorów, powód dla którego w przyszłym roku może nie być w kalendarzu Pucharu Nogatu. Organizator mógł zrobić sektor "LETNIKI" (ten co był na eliminacjach), dojazd do sektora ok. 7 km od bazy w Starym Polu, równie rybny jak "Biała Góra". Ale NIE zawodnicy miejscowi nie mogą mieć forów gdyż za dobrze znają ten odcinek Nogatu i tak postanowiono ukarać pozostałych przymuszeniem dojeżdżania 35 km.

Copyright © 2013 Simple Machines All Rights Reserved.