Dzieci i młodzież > Przepisy PZW

Co sądzicie o zakazie zabierania ryb po zarybieniu - ANKIETA

<< < (3/5) > >>

pokiju:
Może zamykanie zbiornika na długi okres nie ma sensu ,ale trzeba jakoś dać świeżo wpuszczonej rybie szanse rozejść się po zbiorniku . Po to założyłem ten wątek aby poznać opinie innych co 600 000 głów to nie jedna  ;D . Ja też uważałem że trzeba zamykać całkowicie zbiornik ,ale po zapoznaniu się z opinią innych osób doszedłem do wniosku ,że nie upilnujemy wód więc lepiej żeby wędkarze wiedzieli kiedy jest zarybienie (bo u mnie nie informują wędkarzy kiedy i gdzie się zarybia - niektórzy i tak wiedzą i czekają na dostawę "mięsa" nad wodą)i łowili z ograniczeniami dającymi szanse rybie.

Jędrzej:
Ale Panowie  , nie trzeba zamykać zbiornika na wędkowanie po zarybieniu . Trzeba zamknąć zbiornik za zabieranie ryb . Od listopada do kwietnia robimy wodę NK i sprawa załatwiona . Pisałem o tym wyżej .

k_piotr:
zakaz ok ale przy dużych zbiornikach wodnych zakaz powinien obejmować np: 50ha powierzchni w okolicy miejsca, w którym ryby wpuszczono

hrbas:

--- Cytat: k_piotr w February 12, 2016, 16:15:58 PM ---
zakaz ok ale przy dużych zbiornikach wodnych zakaz powinien obejmować np: 50ha powierzchni w okolicy miejsca, w którym ryby wpuszczono

--- Koniec cytatu ---

Dobry pomysł  8)

Jędrzej:

--- Cytat: hrbas w February 12, 2016, 19:26:59 PM ---

--- Cytat: k_piotr w February 12, 2016, 16:15:58 PM ---

--- Koniec cytatu ---

Dobry pomysł  8)

--- Koniec cytatu ---

Absolutnie zły pomysł . Kto miałby zmierzyć te 50 hektarów , gdzie i jak wytyczyć granicę ? Herezje normalne . Zamykamy na zabijanie ryb cały zbiornik , niezależnie od jego powierzchni .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej