Tweety na temat @pzworgpl

Polski Związek Wędkarski

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: Technika na suma  (Przeczytany 3609 razy)

fckolo1

• Newbie
  • *
Technika na suma
« dnia: August 07, 2013, 20:26:48 PM »
Witam!! Coraz lepiej ogarniam techiki połowu suma, zwłaszcza technikę gruntową. Ale nie wiem tylko jednej rzeczy, a mianowicie jaki rodzaj sygnalizatora brań trzeba zastosować i jak zabezpieczyć wędkę przed wciągnięciem jej przez suma do rzeki. A także nie wiem, gdzie lepiej rzucać, czy w główny nurt czy przy brzegu?? Tak nawiasem mówiąc to łowię na warcie w okolicy miasta Koło. Byłbym bardzo wdzięczni gdybyście mi pomogli w tych kwestiach ;)

arnie

• Opiekunowie prezentacji
  • Hero Member
Technika na suma
« Odpowiedź #1 dnia: August 09, 2013, 09:41:56 AM »
Polecam Ci przeczytanie artykuł na WCWI, bardzo ładnie opisane łowienie suma i znajdziesz odp np. gdzie zarzucać wędkę i jakiej porze dnia. Link do artykułu

fckolo1

• Newbie
  • *
Technika na suma
« Odpowiedź #2 dnia: August 09, 2013, 21:24:20 PM »
Wielkie dzięki za pokazanie dobrej stronki, mam nadzieje że po tym teksćie coś wywnioskuje i złapie swojego pierwszego suma :)

qmak75

• Newbie
  • *
Technika na suma
« Odpowiedź #3 dnia: August 24, 2013, 00:39:17 AM »
Ja łowie kołowrotkiem z wolnym biegiem i reguluje jego moc do uciągu wody tak że nurt nie wyciąga mi żyłki a biorąca ryba już tak.Jeżeli nie masz takiego kołowrotka to możesz użyć w tym celu hamulca kołowrotka odkręcając go tak aby nurt nie odwijał ci żyłki(należy jednak pamiętać o jego dokręceniu przy braniu a przed zacięciem)Stosując powyższe rady sum nie porwie ci wędki.Pozdrawiam

Copyright © 2013 Simple Machines All Rights Reserved.