Dzieci i młodzież > Przepisy PZW

Przynależność do koła a adres zamieszkania

<< < (4/6) > >>

jaro422:
Byłem zdania że w opisanym wyżej przypadku wystarczy, że będąc członkiem Koła wniesie opłatę startową i będzie mógł brać udział w zawodach Koła, no ale człowiek całe życie się uczy.

junior:
jaro422Byłem zdania że w opisanym wyżej przypadku wystarczy, że będąc członkiem Koła wniesie opłatę startową i będzie mógł brać udział w zawodach Koła, no ale człowiek całe życie się uczy.

Teraz sam widzisz, że nie wszystko jest takie proste jak się z pozoru wydaje... nawet drut.

Pozdrawiam

jaro422:
:)))

Pozdrawiam

junior:
Kowalski Jerzy
<br />Nie można być członkiem lubelskiego koła wnosząc składki w kole w Białej Podlaskiej, w okręgu Biała Podlaska. W tej sprawie skarbnik chyba miał rację. ;-)))
<br />
<br />Pozdrawiam serdecznie
<br />
<br />Jerzy Kowalski

Nie wiem czy wziął Pan przykład Białej Podlaskiej przypadkowo, czy wynikało to z moich wcześniejszych postów, ale rzeczywiście należę do koła bialskopodlaskiego. Sformułowanie "lubelskie" wzięło się właściwie z faktu przynależności do województwa, do którego zostaliśmy wciągnięci po ostatnich zmianach administracyjnych, a z czego niekoniecznie się cieszymy ;)
Wracając do meritum - chodziło o składkę członkowska w okręgu Biała Podlaska i przynależność do koła w Białej Podlaskiej.

jerzykowalski:
jaro422Byłem zdania że w opisanym wyżej przypadku wystarczy, że będąc członkiem Koła wniesie opłatę startową i będzie mógł brać udział w zawodach Koła, no ale człowiek całe życie się uczy.

Żeby jeszcze nieco "uprościć", to byłaby taka, rzadka wprawdzie, ale możliwość, gdyby wędkarz był członkiem koła np. miejskiego/gminnego/zakładowego, które współpracuje z samorządem czy z firmą, który/a jest właścicielem zbiornika zamkniętego, a koło użytkuje nieodpłatnie taki zbiornik. Pod warunkiem jednak, że samo członkostwo w kole daje uprawnienia do łowienia w takim zbiorniku, a zawody są rozgrywane na tym właśnie zbiorniku. ;-))))

Pozdrawiam serdecznie

Jerzy Kowalski

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej