Tweety na temat @pzworgpl

Polski Związek Wędkarski

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: Spinningowe Grand Prix Polski 2018 - jednak Team'y ??  (Przeczytany 57039 razy)

raf7

• Jr. Member
  • **
Odp: Spinningowe Grand Prix Polski 2018 - jednak Team'y ??
« Odpowiedź #45 dnia: September 28, 2017, 08:55:08 AM »
Rafał,

Wytrawny z Ciebie dyskutant :)

Pozdrawiam i do zobaczenia na Sulejowie.

Ps. Fajnie się poukładało -  pływasz Rdzewiakiem w jednej turze, także będziecie mieli super okazję żeby kwestię Teamów przegadać face to face:)

Trzymaj się.

Hej,
Nie chodzi tu o moją "wytrawność", tylko próbuje trzymać się faktów. A co do pływania w 3 turze, to fajnie, że trafiłem na Łukasza - będzie okazja wyjaśnić to i owo  ;D ;)

Do zobaczenia na Sulejowie - pewnie jeszcze w ten weekend ;)  !

Pozdrawiam
Rafał
« Ostatnia zmiana: September 28, 2017, 09:44:29 AM wysłana przez raf7 »

rdzewiak

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: September 28, 2017, 16:19:13 PM »
 :)co tu wyjaśniać  ;)
W drugi dzień Jan Dybczak w trzeci Rafał ^^
Kotwica 20 kg i po trzech godzinach tury i 50 podniesieniach każdemu optyka się zmieni  :D
A teraz serio bo zaraz lincz będzie; ) kotwicy brak:)
Powiedzonka

Łukasz Zardzewiały

blondasak

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: October 02, 2017, 22:01:40 PM »
Po pierwszym roku startów w GPx uważam, że teamy muszą wejść. Dużo prostsza sprawa z organizacją wyjazdów i pozbędziemy się sytuacji gdzie 3 osoby z jednej okolicy muszą jechać na 3 auta bo akurat tak wylosowali, nie będę się rozwodził nad sprawami oczywistymi jak koszty utrzymania łodzi, ubezpieczenia, garażowania itp. A co do wyników z mistrzostw świata to oczywiście w tym roku wyszło świetnie ale jak często zdobywamy medale? Jesteśmy daleko w tyle za najlepszymi reprezentacjami i taka jest prawda. Co do treningów to jasne, że czasem uda ci się trafić kogoś kto był na treningu i dzięki temu uda się fajnie połowić ale jeżeli sam trenujesz to aż tak nie musisz na to liczyć w przeciwieństwie do ludzi, którzy wcale nie trenują, a na treningach wiecznie widać te same twarze i wcale ich tak wiele nie ma. Wynik powinien być zależny w 100% od ciebie, a nie od losowania. Jeździsz wydajesz kasę na treningi to dlaczego ktoś ma z tego korzystać? Rozumiem, że ktoś ma daleko, że nie ma czasu itp. ale wtedy podejmujesz decyzję, że nie jedziesz i będziesz walczył bez treningu i tyle, brak wytłumaczenia sobie, że a moze się uda dobrze wylosować. Co do zabicia sportu wśród młodych to okręgi nie muszą organizować więcej niż jednych zawodów teamowych (MO). A co do młodych w GPx to i tak zbyt wielu ich nie ma :D A jako jeden z tych najmłodszych startujących jestem totalnie za teamami! Powodzenia i do zobaczenia na MP!

Brunon Akonom
« Ostatnia zmiana: October 02, 2017, 22:10:40 PM wysłana przez blondasak »

kkacprzak

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: October 02, 2017, 22:12:29 PM »
Witam. Proponuję zrobić ankietę wśród zawodników(imienną i jawną) i wtedy będzie wiadomo czego oczekują. Przez cały okres moich startów w zawodach GP i MP 70% zawodów było na południu i nikt z tego powodu nie płakał. Jeździłem od 400 do 600 kilometrów i jak zrobili zawody na Zegrzu lub Odrze (240 - 300 km) to się człowiek cieszył że jest blisko.  Jak zakończyły się zawody na rzekach z brzegu też nikt nie protestował...a szkoda.
Ale że ta dyskusja do niczego nie prowadzi....więc tylko się określę:  JESTEM ZA TYM ŻEBY PRZEJŚĆ NA ZAWODY TEAMOWE.

p.s. Na 5 zawodników którzy jada na MP na Sulejów z mojego Okręgu musimy zawieźć 5 łodzi .....fajnie ???

Pozdrawiam Krzysztof Kacprzak

raf7

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: October 03, 2017, 07:25:59 AM »
Witam ponownie,
Fajnie, że jest tylu entuzjastów rywalizacji Team'owej (ba.... powiem więcej - może ja też jestem za Team'ami :o ), tylko na razie się dziwię, że jesteście za ...... No właśnie za czym ? Widział ktokolwiek z Was jakiś regulamin, zasady etc. ?  Skoro występuje drużyna, to jej skład będzie można zmieniać, czy będzie zawodnik / zawodnicy rezerwowi, czy na każdej łodzi będzie sędzia, kamera ? Na razie same niewiadome, ale i tak jest wiele: "jestem za!" Czy np. umowę kredytową też podpisujecie bez jej czytania czy choćby obejrzenia ? Więc ja na dzień dzisiejszy nie mogę powiedzieć, czy jestem za czy przeciw - ale nadal uważam, że tegoroczne GPx i eliminacje do GPx 2018 odbyły się wg aktualnie obowiązujących przepisów (tak jak to wcześniej napisałem) a że prawo (przepisy) nie działają wstecz (a przynajmniej nie powinny działać), to niezależnie od mojego i Waszego chcenia czy niechcenia rywalizacja w przyszłym sezonie powinna odbyć się tak jak dotychczas. Dopiero po ogłoszeniu nowych przepisów (zakładam też, że nowej (Team'owej) formy eliminacji) można pomyśleć o nowej formie rywalizacji (w Team'ach) od roku 2019. Poza tym lada dzień wybory w ZG i wtedy może się okazać, że nowa władza ma inny pomysł na rywalizację w spinningu...

@Brunon:
Po pierwszym roku startów w GPx uważam, że teamy muszą wejść. Dużo prostsza sprawa z organizacją wyjazdów i pozbędziemy się sytuacji gdzie 3 osoby z jednej okolicy muszą jechać na 3 auta bo akurat tak wylosowali, nie będę się rozwodził nad sprawami oczywistymi jak koszty utrzymania łodzi, ubezpieczenia, garażowania itp.

Czyli jak to widzisz - kupujecie sobie sami cały sprzęt na "spółkę", czy może Okręg/Klub jest na tyle bogaty, że kupuje Wam (drużynie/drużynom) cały sprzęt, czy może trzecia opcja, o której już pisałem wcześniej, że jeden zawodnik ma kasę i sprzęt a drugi "przepustkę" do GPX ?  Od nas z Okręgu też na 4 osoby 3 muszą ciągnąć własne łodzie, bo tak polosowaliśmy  -życie....

Co do treningów to jasne, że czasem uda ci się trafić kogoś kto był na treningu i dzięki temu uda się fajnie połowić ale jeżeli sam trenujesz to aż tak nie musisz na to liczyć w przeciwieństwie do ludzi, którzy wcale nie trenują, a na treningach wiecznie widać te same twarze i wcale ich tak wiele nie ma. Wynik powinien być zależny w 100% od ciebie, a nie od losowania. Jeździsz wydajesz kasę na treningi to dlaczego ktoś ma z tego korzystać? Rozumiem, że ktoś ma daleko, że nie ma czasu itp. ale wtedy podejmujesz decyzję, że nie jedziesz i będziesz walczył bez treningu i tyle, brak wytłumaczenia sobie, że a moze się uda dobrze wylosować.

Tu akurat nie widzę żadnej różnicy pomiędzy Team'ami a GPx indywidualnym - masz czas / kasę / ochotę - jedziesz na trening i tyle. Jak nie, to musisz liczyć na szczęście w losowaniu lub płynąć "tam gdzie większość".

Co do zabicia sportu wśród młodych to okręgi nie muszą organizować więcej niż jednych zawodów teamowych (MO). A co do młodych w GPx to i tak zbyt wielu ich nie ma :D A jako jeden z tych najmłodszych startujących jestem totalnie za teamami!

Tu mam zupełnie inne zdanie, ale chyba nie ma sensu dalej nad tym wszystkim się rozwodzić, bo na ten temat wypowiadałem się już wcześniej.

@Krzysiek
Witam. Proponuję zrobić ankietę wśród zawodników(imienną i jawną) i wtedy będzie wiadomo czego oczekują. Przez cały okres moich startów w zawodach GP i MP 70% zawodów było na południu i nikt z tego powodu nie płakał. Jeździłem od 400 do 600 kilometrów i jak zrobili zawody na Zegrzu lub Odrze (240 - 300 km) to się człowiek cieszył że jest blisko.  Jak zakończyły się zawody na rzekach z brzegu też nikt nie protestował...a szkoda.
Ale że ta dyskusja do niczego nie prowadzi....więc tylko się określę:  JESTEM ZA TYM ŻEBY PRZEJŚĆ NA ZAWODY TEAMOWE.

p.s. Na 5 zawodników którzy jada na MP na Sulejów z mojego Okręgu musimy zawieźć 5 łodzi .....fajnie ???

Pozdrawiam Krzysztof Kacprzak

Krzysiek - ankieta powinna być przeprowadzona na początku sezonu, a nie teraz i wtedy może miałaby sens - chyba, że zakładasz, że to ma być dopiero podwalina nowych przepisów na rok 2019 - wtedy jak najbardziej się z nią zgadzam. A teraz tak na poważnie - chyba nie uważasz, że przy aktualnym poziomie rozdmuchania "Team'owej bańki" ktoś będzie w stanie cokolwiek zmienić nawet jeśli taka ankieta pokazałaby, że (powiedzmy - czysto teoretycznie) np. 60% zawodników chce pozostać przy obecnej formie rywalizacji. Zmienisz wtedy zdanie lub zaakceptujesz "wolę ludu" ...?

Pozdrawiam wszystkich wytrenowanych i tych mniej wytrenowanych  i do zobaczenia już pojutrze na Sulejowie!

Rafał Kubicki

blondasak

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: October 03, 2017, 12:18:18 PM »
W sprawie łódki wtedy sprawa jest prostsza, po prostu dogadujecie się sami jak się rozliczacie, czy kupujecie wspólnie, czy któryś już ma sprzęt i zwracasz mu część kasy za przechowywanie, możliwości jest sporo. jak zawodnik ma kasę i sprzęt,a drugi przepustkę do GPx to proszę bardzo, czemu nie, tylko ja wolał bym pływać na gorszym sprzęcie z kimś kto ogarnia, niż na super łajbie z kimś kto odstaje w łowieniu. A jeżeli potrafi łowić i ma sprzęt to super, przecież o to chodzi, żeby poziom naszej ligi szedł w górę, czyż nie?  Co do bogatych okręgów i klubów to się nie wypowiem bo nie byłem w takim, który by coś opłacał :P Ale dogadanie tematów finansowych między dwójką znajomych, którzy zawsze pływają razem jest o wiele prostsze niż dogadywanie się co zawody z kim innym, zwłaszcza, że takich ludzi nie interesuje sprawa przechowania łodzi przez cały rok itp. (żeby nie było w pełni rozumiem, że ich to nie interesuje, jakby nie patrzeć to nie ich sprzęt i po prostu tak wyszło, że cie polosowali)

Jak nie widzisz różnicy z treningami to wyłożę ci to dokładniej, ja jeżdżąc na treningi w teamach zyskuje to, że nikt nie korzysta z mojej mety poza moim teamem i info o niej nie roznosi się przed drugą turą na kilku znajomych osoby, którą wylosowałem, plus taktykę dobieram z partnerem z teamu, który ma taką samą sytuację w GPx jak ja, a nie muszę np. dłubać okonki w ostatniej turze Mp (np. na zegrzu) bo polowałem kogoś kto jest 80 i boi się, że spadnie. To samo z osobą która jest 80, może w teamie śmiało walczyć o utrzymanie i nie ryzykować pływania na grubo i nie będzie ciągana przez partnera z łodzi na pajki. A różnica dla ludzi nie trenujących jest taka, że nie będą mieli szans wylosować kogoś po treningu więc albo sami zaczną trenować albo będą łowić bez treningu i tyle, szczęście przestanie odgrywac tak dużą rolę jak teraz.

O to jak co wygląda można było się śmiało pytać w czasie zawodów ale jakoś nikt tego nie poruszał, w tym roku owszem eliminacje były indywidualne ale jak wejdą teamy to ruszy też liga pstrągowa, która również będzie indywidualna więc nie widzę wielkiego problemu. Ja parę razy popytałem i mniej więcej pojęcie mam jak są planowane te zawody, co z tego wyjdzie nie wiadomo, trzeba poczekać, jak się nie mylę to właśnie dzisiaj mogą zostać podjęte jakieś wiążące decyzje bo narazie sami trenerzy mieli jedynie własne projekty i nie mogli być pewni, że nie zostaną one zmienione.

Pierwszy raz w tym roku należę do tych mniej wytrenowanych, szkoda, że w losowaniu się nie poszczęściło :P
Brunon Akonom

jakubs

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: October 03, 2017, 12:38:42 PM »
Dobrze prawisz Brunon o tych treningach.
Nic dodać, nic ująć.
Pozdrawiam
Kuba

kempi

• Opiekunowie prezentacji
  • Jr. Member
« Odpowiedź #52 dnia: October 03, 2017, 22:21:47 PM »
Myślę Panowie, że przeprowadzenie tej reorganizacji jest bardzo trudnym zadaniem i w okresie przejściowym będzie sporo wątpliwości, zamieszania i korekt, ale może dajmy szansę i okażmy trochę zrozumienia i cierpliwości . Na pewno wszystkim nam brakuje konkretnych informacji o szczegółach, ale ciężko przekazywać oficjalnie informacje, które są nie zatwierdzone przez odpowiedzialne organy. Dzisiaj w GKS-ie było spotkanie w temacie, więc jest szansa, że wkrótce dowiemy się więcej. Osobiście mam nadzieję, że od wiosny ruszy Liga Pstrągowa, która zapowiada się mega ciekawie. Do zobaczenia na Sulejowie, chociaż po treningu słabo mam ochotę tam jechać ;) Z drugiej strony żeby zobaczyć Wasze mordki pojechał bym nawet na Hel  :P
Pozdrawiam, Robert Sęp.

rdzewiak

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: October 03, 2017, 22:47:16 PM »
Robert
Na Hel to w przyszłym roku ;)
A tak serio!
Bruno racja;) i mało tego podsumowójąc osób wymienionych tu z imienia i nazwiska jest więcej ZA niż tych skrytych "Tomaszów" przeciw!;) Teamom:)

Pozdrawiam

Łukasz Zardzewiały

blondasak

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: October 03, 2017, 23:36:11 PM »
Ty na hel ja na San :D Też mam nadzieję, że za rok ruszy liga pstrągowa, w pierwszym roku na 100% spróbuję swoich sił, a co dalej to zobaczymy!
Do zobaczenia wkrótce!
Brunon Akonom

raf7

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #55 dnia: October 04, 2017, 08:57:05 AM »
Robert
Na Hel to w przyszłym roku ;)
A tak serio!
Bruno racja;) i mało tego podsumowójąc osób wymienionych tu z imienia i nazwiska jest więcej ZA niż tych skrytych "Tomaszów" przeciw!;) Teamom:)

Pozdrawiam

Łukasz Zardzewiały

Jako że "wytrawny" ze mnie dyskutant nadal będę trzymał się faktów. Pozwoliłem sobie przeliczyć głosy za i przeciw wszystkich osób wypowiadających się z tym wątku (tych "imiennych" i tych "bezimiennych") i sytuacja wygląda trochę inaczej niż przedstawił to Łukasz. A mianowicie:

Głosów za Team'ami..............- 6
Głosów przeciw  Team'om.......- 13

Wpis Roberta traktuję jako neutralny, bo nie opowiedział się po żadnej "ze zwaśnionych stron"  ;)
Tak więc póki co większość jest przeciwnych, choć zakładam, że może to wynikać po prostu z niewiedzy i braku informacji (tak jak w moim przypadku - nie potrafię powiedzieć, że jestem za czymś, co nie jest jednoznacznie przedstawione i nie ma żadnych szczegółów).

Pozdrawiam
Rafał Kubicki

rdzewiak

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: October 04, 2017, 13:11:12 PM »
Rafał
Tak jak pisałem nie traktuję na serio wypowiedzi "osób" które nie podpisują się z imienia i nazwiska ! Bo sam mogę zrobić parę kont i pisać to i owo!
I pisanie że takie prawa forum nie przekonują mnie!
Chce się brać za coś odpowiedzialność to się wypowiadam jako ja a nie wirtualne coś!
Jestem głęboko przekonany że ta reforma wprowadzi polską reprezentację na stałe do Światowej czołówki a nie tylko czasowego pobytu.

Pozdrawiam

Łukasz  Zardzewiały

kostek86

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: October 04, 2017, 20:53:40 PM »
Witam kolegów po kiju.
Przygladam się z boku całej dyskusji, miałem swój epizod w GP więc myślę że też mogę wyrazić swoją opinię.
Uważam że słowa sprzeciwu płyną głównie z ust osób które jako tako nie mają własnej jednostki pływajacej...
Wiele argumentów za jak i przeciw jest słusznych. Ale osobiście uważam ze Teamy są niezbędne, chyba że Indywidualne GP będą Indywidualne i każdy startuje sam na własnej Łodzi i to jego sprawa czy ma wiosła, silnik spalinowy czy elektryczny. Można również wtedy wrócić do zawodów z brzęgu na Wiśle, Odrze itd

Wracając do mojej opinii w Teamach jest nadzieja, wystarczy spojrzeć na większą ilość zawodów komercyjnych ich popularność, zasięg jak i atrakcyjność. Możliwość pozyskania nowych sponsorów itd... nie wspominając o kwestiach finansowych jak i czysto wychowawczych i zachowań osób dolosowanych do zawodnika z łodzią historii było wiele i niestety wiele też zależy od przypadkowo dolosowanego zawodnika i jego 3.5 godzinnego widzimisię.

Były zawodnik, obserwator

goar

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: October 04, 2017, 21:40:44 PM »
W kwestii liczenia głosów.
Proszę mój policzyć za team'ami.
Zdrów
Arkadiusz Gościnny

adi203

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: October 05, 2017, 12:22:56 PM »
Brawo Sebastianie za przepchniecie zmian. My jako świeżo upieczeni drużynowi zwycięzcy eliminacji cieszymy się że będą TEAMy. To właściwy kierunek zmian. Do zobaczenia na pierwszych zawodach w maju!!!

Copyright © 2013 Simple Machines All Rights Reserved.