Tweety na temat @pzworgpl

Polski Związek Wędkarski

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: Spinningowe GP Polski - zmiana miejsca i terminu zawodów  (Przeczytany 15803 razy)

dike

• Newbie
  • *
Spinningowe GP Polski - zmiana miejsca i terminu zawodów
« dnia: April 29, 2015, 10:30:50 AM »
Witam wszystkich,

W związku z ostatnim komunikatem o zmianie miejsca i terminu zawodów drugiego tegorocznego GP Polski z pierwszego weekendu czerwca (Toruń) na trzeci (Opole), mam kilka pytań

Chciałem się dowiedzieć w jakim celu ustalany jest harmonogram zawodów GP Polski w wędkarstwie spinningowym??

Jakie kryteria decydują o wyborze organizatora GP, mam na myśli w tym przypadku Toruń, skoro jako jedyny z organizator ównie miał podanego łowiska w planie zawodów? Organizator przedstawia jakiś plan, akweny itd., czy jak w tym przypadku na zasadzie a jakoś to będzie??
Proszę też sprostowanie dlaczego Okręg toruński zrezygnował z organizacji GP.
Czy nie dlatego że nie był w stanie zorganizować nigdzie zawodów?? (brak pozwoleń na zniesienie stref ciszy na jeziorach/sprzeciw niektórych osób co do organizacji tych zawodów na Wiśle z łodzi)

Myślę że większość zawodników swój roczny kalendarz ustala głównie wedle kalendarza GP.
A zmiana miejsca i terminu zawodów niepodyktowana wyraźnymi przesłankami do tego (niezależnymi od uczestników takimi jak  (powódź, susza itd.) czyli takimi które by były akceptowalne i zrozumiałe (bo w tym przypadku ani jedno ani drugie) cały ten kalendarz niszczy, co z osobami który swój plan wakacyjny, służbowy itd. dostosowały pod ten kalendarz a teraz jedną z nikim nie konsultowaną decyzją są w przysłowiowej czarnej dupie?

Skoro PZW Toruń nie był w stanie podołać organizacji GP, to dlaczego zawody nie zostały wykreślone z kalendarza albo czemu nie można było zmienić tylko miejsca a  termin zostawić?

Pozdrawiam
Piotr Malicki

dalton

• Opiekunowie prezentacji
  • Sr. Member
Odp: Spinningowe GP Polski - zmiana miejsca i terminu zawodów
« Odpowiedź #1 dnia: April 29, 2015, 12:17:02 PM »
Całkowicie popieram powyższy wpis.
Nasz OKS ustala kalendarz zawodów w okręgu na podstawie kalendarza GP Polski. Co mamy zrobić z zawodami które kolidują teraz z nowym terminem GPP???
Nie możemy zmienić terminu zawodów Okręgowych , bo na podstawie kalendarza okręgowego ustalane są zawody w Kołach. Jedną (nie wiadomo z jakiego powodu) zmianą rozwala się harmonogramy zawodów wszystkim. Czy ktoś to wziął pod uwagę!
A co z osobami które zaplanowały urlopy, lub wykupiły wczasy?
Chodzą różne słuch dlaczego zmienił się termin, nie będę powtarzał plotek, ale chciałbym wiedzieć jakie to za ważne powody sprawiły że rozwala się plany całej masie osób.

aras_as

• Sr. Member
« Odpowiedź #2 dnia: May 04, 2015, 11:22:08 AM »
Witam.
Obserwuje ten temat i zastanawiam się czy ta zmiana przeszkadza tylko dwóm osobom, bo nikt się z nimi nie kontaktował, czy lepiej przemilczeć temat, bo przecież nie ma obowiązku odpowiadać na forum. Panowie startujący w GP może byście zabrali głos w tej sprawie, bo często się tu wypowiadacie w różnych tematach, a tu taka cisza. Nad Turawą jest sporo ośrodków i zmiana terminu jest chyba nie potrzebna, z resztą jak pamiętam zawsze było tak że zawodnicy byli zakwaterowani w różnych ośrodkach.
Pozdrawiam
Arkadiusz Strzyżewski

kempi

• Jr. Member
« Odpowiedź #3 dnia: May 07, 2015, 09:58:59 AM »
Witam i również prosił bym osoby odpowiedzialne w GKS o wyjaśnienie przyczyn tej zmiany, o której dowiedziałem się poczta pantoflową tydzień przed oficjalną informacją. Wynika z tego, że znowu niektóre dobrze poinformowane osoby wiedza wszystko dużo wcześniej. Wszyscy jeszcze mają świeżo w pamięci cyrk z Mistrzostwami Polski w 2013.
A co do terminu na Turawie, to myślę że wcześniejsze czerwcowe terminy są już pewnie dawno zajęte na inne zawody  :-\
Pozdrawiam kolegów.

wyspa106

• Jr. Member
« Odpowiedź #4 dnia: May 12, 2015, 13:02:03 PM »
Sandacz Turawy - 2015 - komunikat nr 2

Okręgowy Kapitanat Sportowy przy ZO PZW w Opolu informuje, że w związku z decyzją Prezydium ZO wyrażoną Uchwałą nr 50 z dnia 11.05.2015 r. odstępuje od organizacji ogólnopolskich zawodów z cyklu Grand Prix Polski w wędkarstwie spinningowym "Sandacz Turawy".
Wszelkie opłaty startowe jakie wpłynęły do chwili obecnej zostaną niezwłocznie zwrócone.

Pozostaje tylko pogratulować osobom odpowiedzialnym za trafne przydzielanie zawodów GP okręgom.

J.Wyspiański
« Ostatnia zmiana: May 12, 2015, 13:03:52 PM wysłana przez wyspa106 »

andras01

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: May 12, 2015, 13:49:05 PM »
również chciałem się dołączyć do gratulacji decydentom ,którzy tak pięknie manipulują kalendarzem imprez krajowych nie licząc się z kalendarzami okręgów , kół i ogólnie wędkarzy . Może jest za dużo ludzi do podejmowania decyzji ? bo już dawno stwierdzono że gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść.
pozdrawiam GKS .

okonek77

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: May 12, 2015, 17:25:45 PM »
Miał być Toruń  ;D  Miała być Turawa  ;D A będzie ?????   i kiedy będzie wiadomo ?????? Do szopki zwanej GP Polski można się przyzwyczaić , zawodnicy nic nie powiedzą ( napiszą ) tylko grzecznie jak baranki pojadą w nowe miejsce  . Pozdrowienia dla  decydentów i grzecznych baranków  :P

okoneklb

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: May 12, 2015, 20:05:39 PM »
startuję w gpp i mało tego jestem z okręgu opolskiego i jestem równie ciekaw powodów rezygnacji z organizacji SANDACZA TURAWY im.Zbigniewa Janika , jakież to ważne powody stanęły na przeszkodzie tym zawodom , jest zaplecze , są ryby , długa historia tych zawodów nie mówiąc o upamiętnieniu prezesa Zbyszka Janika , ale najwyraźniej komuś ważnemu w Opolu coś nie pasowało. GKS powinien domagać się wyrażnych wyjaśnień od możnych okręgu opolskiego powodów nagłej zmiany zdania (rezygnacji) co do tej imprezy

czebaczek

• Full Member
« Odpowiedź #8 dnia: May 12, 2015, 22:00:23 PM »
Zapoznaj się z tym i będziesz wszystko wiedział. Towarzysz M. obraził się na ZG.
http://www.pzw.org.pl/zgpzw/wiadomosci/112968/60/dodatkowe_posiedzenie_zarzadu_glownego_pzw__maj_2015

okonek77

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: May 12, 2015, 22:23:31 PM »
Ciekawe czy Pan M . odda zaliczki zawodnikom , które zostały przez nich   wpłacone za zakwaterowanie i wyżywienie  na czas zawodów  ;)

kempi

• Jr. Member
« Odpowiedź #10 dnia: May 13, 2015, 11:13:41 AM »
No i nadal nikt nie pokusił się o wyjaśnienie sytuacji, a mnożą się już różne plotki.
Np: że zawody w Toruniu odwołano, bo w tym samym terminie pewien sponsor wysyła swoja drużynę na inne zawody, albo że pewna ważna osoba ma w tym terminie wesele...
A teraz okazuje się, że Turawa też nie bo ktoś tam się obraził i łowimy na Rożnowie?
Ale skoro na Rożnowie to może wrócimy do pierwotnego terminu?
Szkoda tylko, że przez to zamieszanie nie jeden zawodnik został postawiony w trudnej sytuacji.
Jeszcze raz proszę rzecznika lub trenera kadry o wyczerpujące wyjaśnienie przyczyn tych wszystkich zmian.
Pozdrawiam.

dike

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: May 13, 2015, 21:10:49 PM »
i zapewne nikt nie pokusi się o odpowiedź, bo osoby/osoba które podjęły takie decycje wystarczająco się skompromitowała więc po co ma się dalej pogrążać.
Co do tego cyrku to potwierdzam info kempiego, Torunia nie ma ponieważ pewien sponsor który grubo wszedł w tym roku w sponsoring zawodników GP, wysyła team na miedzynarodowe zawody i skoro terminy się pokrywały to najłatwiej zawody odwołać czy Okręg Toruń spotka z tego tytułu jakaś kara?
Co do wesela to można powiedzieć wprost ze tą osobą jest głowny decydent co do terminów i miejsc rozgrywania zawodów, więc co wszyscy mają się dostosować bo ktoś nie może w tym terminie co to ma ku**a byc, prywatny folwark??
Następna kwestia, ponawiam pytanie co do kryteriów doboru wód i terminów, Turawa w tym terminie bo był zły pomysł, ale Rożnów to już jest poroniony - koniec czerwca początek sezonu turystycznego, korki na zakopiance to jedno, ale z tego co pamiętam to zawsze głownym argumentem było to że jadąc na zawody międzynarodowe mamy kiepskie wyniki bo u nas mała łowi się duzych, więć róbmy zawody gdzie łowi się duże ryby (akurat jedyny plus Turawy) a nie tak jak w przypadku Rożnowa "pedalenie się " okonkami i osiąganie nokautujących wyników w liczbie 20 paru sztuk....
Znajdzie się co  najmniej kilka innych miejsc wędkarsko bardzo atrakcyjnych aby rozegrac zawody. Ale już tak jest jak ma się układy i kontakty, to jest istne skur****stwo co się wyprawia.
Jak to możliwe że w poniedziałek jest info o tym że Turawy nie ma i we wtorek już wiadomo że Rożnów. A gdzie jakieś zebranie ofert analiza łowisk itd, nie bierzemy pierwszego z łapanki żeby tylko coś było
I jeszcze jedna kwestia, w jaki sposób GKS odniesie się do ostatniego incydentu na GP Sanu, gdzie czołowy zawodnik GP postąpił w sposób iście nie fair play, i świadomie złamał przepisy i oszukał kolegów, przynosząc 4 pstrągi do mierzenia jednocześnie w podbieraku???

okonek77

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: May 13, 2015, 23:36:59 PM »
I jeszcze jedna kwestia, w jaki sposób GKS odniesie się do ostatniego incydentu na GP Sanu, gdzie czołowy zawodnik GP postąpił w sposób iście nie fair play, i świadomie złamał przepisy i oszukał kolegów, przynosząc 4 pstrągi do mierzenia jednocześnie w podbieraku???

W jaki a w sraki  :P  GKS i reszta decydentów ma zawodników głęboko w d...   >:( Bo wszyscy siedzą cicho  ;)  Chciałbym się raz mylić  ;D  kolego Dike     

andrzejl

• Sr. Member
« Odpowiedź #13 dnia: May 14, 2015, 09:27:04 AM »
Witam. Koledzy, 20 postów a jeden dyskutant. Tylko Józek, ma tyle odwagi aby się przedstawić  i tylko jemu powinienem odpowiedzieć. Panowie anonimy wiedzą wszystko , brak im tylko odwagi aby w dyskusji reprezentować swoje zdanie.  Wulgaryzmy to Wasza broń ? , więc  Józkowi odpowiem  normalnie, a anonimom ich językiem. Nikogo nie obrażę bo was panowie tak naprawdę nie ma.
Toruń złożył rezygnację z  organizacji  zawodów, ponieważ nie wyraziłem zgody na przeniesienie ich z jeziora na rzekę Wisłę  z łodzi. Decydującym powodem było bezpieczeństwo zawodników.
Następnym   okręgiem który wyraził zgodę na organizację zawodów było Opole.  Niestety termin  ( pierwszy tydzień czerwca) był nie do przyjęcia. Kto zna Turawę , to wie że  otwarcie sezonu sandaczowego wiąże się  największym  mięso braniem w PZW. Zamknięcie  zbiornika na czas zawodów nie  wchodzi w rachubę . Dlatego zmiana terminu. O swoim weselu nic  jeszcze nie wiem , ale perspektywa miła, czekam na propozycję ( tylko panie wchodzą w rachubę).
Jak wiesz ukazał się komunikat, wszystko było zapięte  aż do  posiedzenia ZG PZW.
Na tym posiedzeniu, prezes  ZO Opole musiał ustąpić z funkcji pełnionych w ZG.
Dnia 11.05. odbyło się posiedzenie  zarządu Opole  i tam podjęto decyzje o odstąpieniu  od organizacji zawodów.   Uzasadnienia nie podano.  Telefonicznie tylko zostałem poinformowany, że  naciski  lobby mięsiarskiego  nie pozwoliły zamknąć zbiornika .
Miałem  do wyboru , albo skreślić zawody z kalendarza albo znaleźć  innego organizatora  w szybkim tempie.  Rozmawiałem z kilkoma okręgami. Organizacyjnie i bez zmiany terminu najlepiej był przygotowany  Kraków, na wodzie Okręgu Nowy Sącz –Rożnów. Na dzień dzisiejszy  telefonicznie wszystko zostało uzgodnione. Dnia 20.05.   Zarząd ZO Nowy Sącz   ma zatwierdzić  organizację i wtedy ukaże się komunikat.   Możemy   mnożyć  sobie różne inne propozycje, jednym będą odpowiadać innym nie.  Uważam że Kraków i Nowy Sącz  poradzą sobie z organizacją.       
Proszę tez nie uprawiać   „chciejstwa”, bo wybór organizatora  ( już kiedyś ci odpowiadałem ) nie jest  decyzja łatwą. Jak jest czas zgłoszeń   , to jest dwóch chętnych.  Jak już coś jest złożone  to raptem  ( według chciejców) mamy tyle rybnych wód i chętnych organizatorów że tylko przebierać.
Do anonimów  Dike, okonek, powiem tylko tyle:  nie ten poziom .
Dodam tylko jedno że dla tego „przestępcy”    z Sanu  mam całą plejadę kar , od ćwiartowania, przypalania, obdzierania ze skóry , delikatniejsza to powieszenie. Panowie puknijcie się w swoje główki i nie uprawiajcie pieniactwa.  Gdzie byliście jak był czas na protesty ( ZOWSK) , gdzie świadkowie, kto oskarżony, oskarżający itp.   Was przecież nie ma , jesteście anonimami , czyli nikim.
Na koniec, mogę prowadzić dyskusję ale tylko z tymi co się   podpisują.

Koordynator    dyscypliny spinningowej
                                            Andrzej Leśnik

belonada

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: May 14, 2015, 16:14:48 PM »
Witam! Tak przeglądam te posty i nie wierzę w ich treść. Czasami bierze śmiech na sali. Z drugiej strony patrząc jako organizator Belonady Zachodniopomorskiej, w tym roku VI edycja, wiem że czasami wiele powodów niezależnych składa się na zmiany terminu i miejsca zawodów. Jeśli faktycznie powód zmiany terminu to start w Predatorze, to jest to żałosne bo data zawodów była znana od dawna i można było udział zawodników uwzględnić przy tworzeniu kalendarza imprez. Drugi rok startuję w GPP, faktycznie te zmiany wprowadzają sporo bałaganu wśród zawodników. Wiele powodów jest niejasnych, rozumiem że organizacyjnie nie zawsze wszystko można przewidzieć. Najbardziej nurtuje mnie inna sprawa. Mianowicie znam Sebastiana Mazura osobiście i cenię go jako wędkarza, oraz podziwiam jego umiejętności. Z postów anonimowych można wyczytać, że w trakcie zawodów Puchar Sanu kol. Sebastian Mazur przyniósł do sędziego jednorazowo 4 pstrągi!? Chciał bym aby kolega Sebastian sam wypowiedział się na temat opisywanej sytuacji, a pan panie Andrzeju Leśnik jako koordynator dyscypliny spinningowej i trener kadry narodowej wyjaśnił mi czy taka sytuacja miała miejsce i jak taka sytuacja mogła mieć miejsce, dlaczego sędzia nie zastosował się do regulaminu zawodów i nie wyciągnął konsekwencji od zawodnika. Jeśli faktycznie nastąpiło takie złamanie regulaminu, to dlaczego nikt nie wyciągnął konsekwencji od sędziego, za takie zachowanie?. Jeśli to miało miejsce faktycznie i sędzia przyjął te cztery pstrągi do mierzenia, to taki sędzia powinien w trybie natychmiastowym stracić licencje sędziego za umożliwienie zawodnikowi złamania regulaminu i przyzwolenie na taki czyn. Panie Andrzeju Leśnik nie kryjąc się za pseudonimami, ja zawodnik GPP Ernest Kwiecień oczekuję od pana obszernego wyjaśnienia tej niesportowej sytuacji i wyciągnięcia konsekwencji wobec sędziego.
P.S. Sebastian nie wierzę, że przyniosłeś cztery pstrągi do sędziego równocześnie i mam nadzieję, że  ta sytuacja jest kłamliwa, i wypowiesz się raz na zawsze, aby urwać dalsze rozprzestrzenianie się pomówieniom drogą pantoflową.
Co do kolegów to panowie wulgaryzmami nic nie wskóramy, dajmy szansę wypowiedzieć się wszystkim osobą zamieszanym w daną sytuację.

Copyright © 2013 Simple Machines All Rights Reserved.