Tweety na temat @pzworgpl

Polski Związek Wędkarski

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: [feeder] przypony do metody  (Przeczytany 29834 razy)

elcan

• Jr. Member
  • **
[feeder] przypony do metody
« dnia: August 21, 2018, 16:34:22 PM »
Witajcie!

Czy macie jakieś sprawdzone przypony z plecionki do metody (gotowce) z gumką do pelletu ?
Szukam i widzę, że jest tego mało. Nie chce mi się bawić w wiercenie kulek, a gumeczka jest Plug&Play hehe.
Zapytanie nie obejmuje gotowców od Jaxon (beznadziejne, haki się prostują).

Domyślam się że 90% opinii będzie, że najlepsze to samodzielnie związane :)

piotr339

• Newbie
  • *
Odp: [feeder] przypony do metody
« Odpowiedź #1 dnia: February 01, 2019, 11:13:02 AM »
Ale czy warto marnować kasę na gitiwce. Jest tyle przykładów własnoręcznie robionych przyponów.

bstr

• Sr. Member
« Odpowiedź #2 dnia: September 08, 2019, 11:31:53 AM »
I jakie ostatecznie kupiłeś? Bo też potrzebuję.

pablo35

• Sr. Member
« Odpowiedź #3 dnia: September 09, 2019, 11:41:36 AM »

Proponuję sprawdzić jeszcze w jakimś sklepie specjalizującym się w sprzedaży sprzętu i akcesoriów z przeznaczeniem do wędkarzy. Z doświadczenia wiem, że nie powinno być z tym większego problemu, większej trudności. Tak jak wspomnialem, szukaj w sklepach. Odsyłam jeszcze pod niniejszego linka.
« Ostatnia zmiana: September 26, 2019, 07:32:09 AM wysłana przez pablo35 »

elcan

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: September 18, 2020, 15:20:35 PM »

Proponuję sprawdzić jeszcze w jakimś sklepie specjalizującym się w sprzedaży sprzętu i akcesoriów z przeznaczeniem do wędkarzy. Z doświadczenia wiem, że nie powinno być z tym większego problemu, większej trudności. Tak jak wspomnialem, szukaj w sklepach. Odsyłam jeszcze pod niniejszego linka.

Hehe trochę czasu mnie nie było. W międzyczasie przerobiłem wiercenie, przewlekanie igłą i nadziewanie na bagnet.
Z gotowców najlepiej sprawdziły mi się Mikado. Nie najgorszej wytrzymałości haki i dobra plecionka Nihonto. Zazwyczaj jeśli coś strzeli to żyłka główna (jak podajnik poleci w haszcze) lub sporadycznie plecionka przyponu (jeśli z lenistwa wyeksploatuję przypon do totalnej utraty koloru plecionki. Straciłem tak może jeden haczyk).

Copyright © 2013 Simple Machines All Rights Reserved.