Tweety na temat @pzworgpl

Polski Związek Wędkarski

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: Porozumienia "Dolnośląskiej' Strefy 1 jak korzystać  (Przeczytany 123236 razy)

venom92

• Jr. Member
  • **
Porozumienia "Dolnośląskiej' Strefy 1 jak korzystać
« dnia: June 15, 2020, 18:54:11 PM »
Witam, nie wędkowałem przez kilka lat przez co nie jestem do końca obeznany, otóż zamierzam opłacić składkę w okręgu Wrocław i łowić również w okręgu Wałbrzych, słyszałem że mimo porozumienia w którym bez dodatkowych opłat mogę łowić na ich wodach muszę udać się do któregoś z kół okręgu Wałbrzych po darmowe zezwolenie co byłoby bezsensowne czy to prawda?

henryk_p

• Hero Member
Odp: Porozumienia "Dolnośląskiej' Strefy 1 jak korzystać
« Odpowiedź #1 dnia: June 15, 2020, 20:10:30 PM »
A jednak prawdziwe

venom92

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: June 15, 2020, 22:23:39 PM »
Jeśli tak to gratuluje komuś kto to wymyślił i zatwierdził, widać w Pzw dalej robią co mogą żeby tylko ludziom życie utrudnić, właśnie w taki sposób ja tej składki nie opłacę bo nie mam zamiaru specjalnie brać wolnego i jechać kawał drogi po jakiś durny niepotrzebny świstek, brawo Pzw  >:(

wb1119

• Hero Member
« Odpowiedź #3 dnia: June 17, 2020, 19:23:36 PM »
To nie jest bzdurny, nie potrzebny świstek tylko zezwolenie na połów ryb, które każdy kto chce łowić na czyjejś wodzie musi posiadać.

venom92

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: June 18, 2020, 21:12:53 PM »
Ale niby po co, skoro jest porozumienie że ktoś z danego okręgu może łowić to wystarczy spojrzeć jakie okręgi ktoś ma opłacone i z głowy, a tracenie czasu na jeżdżenie po kołach jest bez sensu

slawek_k

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: July 22, 2020, 01:12:54 AM »
Jak takie rzeczy czytam to od razu otwiera mi się w kieszeni ponad wymiarowa podrywka i całe szczęście że kałach zakopany w ogródku zardzewiał. Od ponad 40 lat płacę na ten bajzel a siedząc na rybach spokojnie przyjdzie jeszcze taki niedouczony, na prawie i kontroluje. A trafił mi się taki w zeszłym roku ale to temat na inną opowieść.

A czy dane koło lub gospodarz wody może się nie wydać pozwolenia na wędkowanie mimo porozumienia ? Więc pytam, po jaką cholerę deptać po siedzibach kół po pozwolenia, zezwolenia, uprawnienia. Moim zdaniem to kontrolujący powinien wiedzieć jakie są porozumienia i kto z poza regionu może  a kto może za opłatą i ewentualnie o dowód takiej wpłaty może pytać. Nim nie wymrze pewien sposób myślenia w tym kraju nie będzie dobrze.

kkkkris

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: December 23, 2020, 16:45:57 PM »
Może dlatego, że obowiązuje rejestracja zabranych ryb i często ten rejestr bywa integralną częścią zezwolenia. Nie wspomnę, że w zezwoleniu są również udostępnione wody i zasady połowu na nich. Niekoniecznie takie jak w innych okręgach.

Copyright © 2013 Simple Machines All Rights Reserved.