Do Admina > Forum - techniczne uwagi, sugestie, ...
Zarybienia
(1/1)
Slawi:
Placimy za karty a ryba wlewana jest noca kiedy nikt nie widzi co sie wlewa. A powinno byc wszystko oficjalnie. Czasy kiedy to przewoznik mowil kiedy mu pasuje sie skonczyly. Teraz to klient decyduje kiedy i o ktorej mu pasuje. Godzina moze sie zmienic tam o jakis czas z powodu korkow na drodze czy kontroli policji. Ale dzien niepowinien ulegac zmia ie. Co myalicie o tym
wb1119:
Po pierwsze to nie opłaca się karty tylko wpłaca opłatę członkowską, oraz wykupuje zezwolenie na połów ryb.Ryba nie jest wpuszczana w nocy tylko w dzień, bzdury pan piszesz, a powiadamianie kiedy i gdzie jest wpuszczana duża ryba już przerabialiśmy. Po zarybieniu raptem zjawiało się wielu z wędkami.
Slawi:
Ok zle napisalem. Chidzi mi oto ze ryby na zbuornikach w mojej okolicy np Dzierzno Male ryba jest wpuszczana w godzinach woeczornych 21lub pozniej. Niechodzi mi o wszystkie zbiorniki bo niechce wszystkich do jednego wora dawac. A wracajac do Dzierzna Malego pamietam jak byl zbuornik zamykany po zarybieniu karpiem czy inna ryba od rybaczowki do osrodka Łabedz na tydzien chyba. A na chwile obecna zamykana jest linia tylko przy osrodku. A ryba wuszczona zatrzyma sie na plytkiej wodzie pod Labedziem. A tam zakaz niesiega i ryba jest wylapywana odrazu po zarybieniu . Moze chociaz powiekszyc odcinki zakazu wedkowania po wpuszczeniu. I przepraszam jak urazilem
moczykij28:
myślisz, że zarybianie w dzień by coś zmieniło? musiałby być zakas łowienia w danym miejscu przez jakiś czas