No nie upilnują racja . CO do sprowadzenia na ziemie to tak , tylko gorzej jak tych co trzeba sprowadzić na ziemie jest 3-4 a sprowadzający jest sam

MIałem taka sytuacje w tym sezonie i niestety odpuściłem , kontrola oczywiście pojawiała się wieczorem , ale wtedy to już wszystko było OK
Tak jak pan pisał parę zabranych licencji z początkiem sezonu i morze to głupie zabrzmi ale ludzie się później boja coś przeskrobać .
Ja myślę ze problem łowiących na sazanie na licencji jest znacznie mniejszy od łowienia ludzi z TOWARZYSTWA KARP gdzie regularnie widzi się jak nie ożywają mat , odpowiednich podbieraków , nie wspominając o odkażaczu a na zabieraniu WSZYSTKICH ryb kończąc . Mam nieodparte wrażenie ze to właśnie tam potrzebne są intensywne kontrole , z tego co słyszałem to bodajże w czerwcu złapano tam osobników którzy zabierali karpie KOI czy to prawda ?? Jeśli tak to daje to dożo do zrozumienia !
Powiem tak , jeżeli ktokolwiek ma walnie przyczyniać się do pogorszenia rybostanu NASZEGO SAZANA to myślę ze są to właśnie łowiący na tej wyspie - może nie wszyscy bo niemożna wrzucać wszystkich do jednego wora , ale myślę ze 90 % wędkarzy !