Polski Związek Wędkarski

Sprawozdanie z otwarcia sezonu 2024

Sprawozdanie z otwarcia sezonu

21 kwietnia 2024 roku członkowie Koła Wędkarskiego PZW nr 44
w Lądku rozpoczęli sezon konkursem o Tytuł Mistrza Koła. O 6.00
odbyła się odprawa, zapoznanie z regulaminem i losowanie stanowisk, o
6.30 rozpoczęliśmy łowienie. Mimo, że dzień powitał nas minusową
temperaturą i dookoła był biało, wędkarze dopisali, w imprezie
wystartowało 4 młodzieżowców i 30 seniorów. Zajęliśmy brzegi Warty w
Policku. Ryby brały słabo, ale połowa startujących mogła pochwalić się
połowem. O 10.30 rozpoczęliśmy ważenie, po czym komisja sędziowska
przystąpiła do liczenia punktów. W tym czasie wszyscy uczestnicy mogli
spożyć pyszną kiełbaskę i kaszankę, którą na grillu przygotował kolega
Marcin Głowacki.
Po posiłku nadeszła pora na ogłoszenie wyników i wręczenie
pucharów i nagród rzeczowych.
Najlepszym młodzieżowcem okazał się Wojciech Głowacki, który w
nagrodę otrzymał puchar i wędkę, pozostali młodzi wędkarze dostali
upominki wędkarskie.
Największą rybą zawodów był leszcz o masie 1520 gram złowiony
przez kolegę Ryszarda Głowackiego , jego łowca otrzymał kołowrotek i
puchar ufundowany przez firmę Dystans.
Wyniki seniorów:
1. Głowacki Ryszard 2145 pkt.
2. Wojtczak Piotr 962 pkt.
3. Dudziński Krzysztof 857 pkt.
4. Czekalski Jacek 762 pkt.
5. Baśkiewicz Krzysztof 602 pkt.
6. Skrzypski Jarosław 492 pkt.
7. Głowacki Paweł 481pkt.
8. Rewers Rafał 453 pkt.
9. Andrzejak Ryszard 452 pkt.
10. Grzeszczak Artur 451 pkt.
11. Byczyński Bogumił 381 pkt.
12. Bartosz Ciesiółka 371
13. Rdesiński Aleksy 371 pkt.
14. Moliński Eugeniusz 281 pkt.
15. Derucki Andrzej 241 pkt.

Wszyscy sklasyfikowani uczestnicy zawodów otrzymali
nagrody rzeczowe, a trzech najlepszych dodatkowo puchary.
Główną nagrodę , ufundowaną przez właścicielkę sklepu
wędkarskiego z Lądu, otrzymał Mistrz Koła Ryszard Głowacki .
Humory w tym dniu dopisały.
Na następnych zawodach spotkamy się 16 czerwca na
Zbiorniku Kukawy w Zagórowie.

12 Komentarzy

    Chcesz dodawać komentarze?

    Zaloguj się, aby otrzymać dostęp do dodatkowych funkcjonalności serwisu.